De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Twintig 'Dichtpuntjes' in de stad

Twintig 'Dichtpuntjes' in de stad

SCHIEDAM - Vanaf gisteren kun je in het Schiedamse straatbeeld gedurende twee weken 'Dichtpuntjes' als posters tegenkomen. De Schiedamse ontwerpster Anouk van Mil en Stadsdichter Yvette Neuschwanger hebben de dichtregels die Schiedammers inzonden verzameld. Uit de 84 dichtregels, die ze na hun oproep hebben ontvangen, zijn er 18 geselecteerd.

Aangevuld met dichtregels van de dames zelf, leverde dat de twintig Dichtpuntjes op die komende tijd overal in Schiedam 'opduiken'. "Om anderen in deze bijzondere tijden te inspireren, even anders laten kijken of een glimlach op het gezicht brengen. Lichtpuntjes in de stad brengen. Of in dit geval dichtpuntjes!", aldus de Schiedamse initiatiefneemsters. 

“De Dichtpuntjes vind je onder meer levensgroot terug op reclameborden, verspreid over Schiedam”, vertelt Anouk. “Met dank aan het Literair Gezelschap Schiedam, dat ons project financieel ondersteunt. En dankzij een gul gebaar van Centercom, die de reclameborden exploiteert, mogen ze daar zelfs een week langer hangen”. Tot eind mei kun je dus op stadssafari om de verschillende Dichtpuntjes in het wild te spotten. Voor wie gericht op zoek wil: de exacte locaties zijn ook terug te vinden op de Facebookaccounts van de Schiedamse Stadsdichter en Anouk's ontwerpbureau MILC. Op tien plaatsen in de stad vind je deze reclameborden, met aan beide kanten van het bord een gedichtje van een Schiedammer. Twintig dichtpuntjes in het totaal dus, op het formaat A0. 

Met dank aan Drukkerij Segers, die spontaan aanhaakte bij het project, kun je de Dichtpuntjes straks ook in kleiner formaat tegenkomen. In het stadscentrum bijvoorbeeld, maar ook in winkelcentrum Spaland en winkelstraten Nolenslaan en Groenelaan. “Alle inzenders die het tot een Dichtpuntje geschopt hebben, krijgen ook hun eigen dichtregels op A3 formaat persoonlijk overhandigd”, aldus Anouk.

In eerste instantie hadden beide dames ook een selfie-actie voorbereid. “Maar je merkt dat nu de maatregelen versoepeld zijn, het steeds drukker wordt op straat”, aldus de Stadsdichter. “Het lijkt ons niet handig om mensen daarin aan te moedigen, dus we laten deze actie nu voor wat het is. Natuurlijk hebben we vooraf een tas vol poëzie beloofd te verloten en dat gaan we ook nog steeds doen. Alleen vullen we deze winactie op een andere manier in, door mensen straks via Facebook te laten stemmen op hun favoriete Dichtpuntje”.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker