De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Nieuwland

Van Wijnen bouwt 238 huizen

Van Wijnen bouwt 238 huizen

SCHIEDAM - De komende jaren worden acht verouderde flats rond de Parkweg vervangen door nieuwbouwwoningen. Dit is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Schiedam en woningcorporatie Woonplus. De bestaande flats worden vervangen door 238 duurzame eengezinswoningen en levensloopbestendige driekamerappartementen. Woonplus en de gemeente hebben besloten het project te gunnen aan bouwbedrijf Van Wijnen West. 

Woonplus realiseert 145 van de nieuwbouwwoningen in de categorie sociale huur. De overige 40% zijn koopwoningen of woningen voor de vrije huursector. Door de woningen gasloos uit te voeren ondersteunen de plannen voor Parkweg Midden de doelen van de gemeente op het gebied van duurzaamheid.

“Met de bouw van deze nieuwe woningen krijgt Nieuwland een belangrijke kwaliteitsimpuls”, zegt wethouder Fahid Minhas. “Het woningaanbod in Nieuwland wordt gevarieerder. Daarmee komen we tegemoet aan de vraag van gezinnen en middengroepen. Een mooie plek om te wonen, precies tussen de binnenstad en het Beatrixpark.”

Emile Klep, directeur-bestuurder van Woonplus: “Woonplus en de gemeente werken samen doorlopend aan het verbeteren van Nieuwland. Gemengde buurten geven een wijk meer veerkracht. Dit project draagt bij aan onze doelen voor de toekomst; een stad met een vernieuwde sociale woningvoorraad en aardgasvrije wijken.”

Planning
De nieuwe woningen worden gefaseerd gebouwd. De eerste oude woningen gaan nog dit jaar tegen de vlakte. De laatste nieuwbouwwoningen worden door Van Wijnen gebouwd in 2024.

Parkweg Midden
De keuze voor Van Wijnen West is het resultaat van een Europese aanbesteding. De herontwikkeling binnen het gebied Parkweg Midden vindt plaats aan de Monseigneur Nolenslaan, de Parkweg, de Burgemeester Van Haarenlaan, de Van Heuven Goedhartstraat en de M.C.M. de Grootstraat. Het naastgelegen openbaar gebied tussen de Piersonstraat en de Van Heuven Goedhartstraat maakt deel uit van deze herontwikkeling. Van Wijnen richt ook het openbaar gebied opnieuw in. 
 

1 commentaar(en) op artikel "Van Wijnen bouwt 238 huizen"

Wethouder en directeur woonplus eensgezind voor een gevarieerde wijk. In de ziekenhuisbuurt(Burg.Knappertlaan) wordt niet gemengd gebouwd. reken zelf uit wat de uitkomst is van het menegn: steeds minder sociale woningb ouw. Straks gezinnen waar de kinderen niet op sport kunnen want ze moeten de huur betalen.Of jonge stellen die 7 jaar moeten wachten en inwonene voordat er een sociale woningbouw-woning beschikbaar komt.

Door: aart lukaart Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker