De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Na twee uur vannacht de klok een uur verder zetten

Vannacht is het weer zover: zomertijd

Vannacht is het weer zover: zomertijd

SCHIEDAM/EU - Het is weer zover. We gaan de klok in de nacht van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart 2020 een uur vooruit zetten. Om precies twee uur zaterdag- op zondagnacht zetten we de wijzers een uur verder, waardoor het dan ineens drie uur is.

In Nederland zijn de winter- en zomertijden in 1977 ingevoerd. Volgens velen was de Amerikaanse geleerde Benjamin Franklin die leefde van 1706-1790 een van de eerste personen die er serieus over nagedacht heeft om meer gebruik te maken van het licht.

We zetten de klok vooruit om lekker lang van het daglicht te kunnen genieten, eigenlijk moeten we alleen over zomertijd praten want de wintertijd is in feite de normale tijd. In de Europese Unie begint de zomertijd op de laatste zondag van maart en loopt tot de laatste zondag van oktober. 

Een meerderheid van het Europees Parlement wil overigens dat er in 2021 gestopt wordt met het elk half jaar verzetten van de klok.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker