De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Veel bezoekers tijdens molendagen

Veel bezoekers tijdens molendagen

SCHIEDAM - Mede dankzij het goede weer was het druk op de Schiedamse molens afgelopen zaterdag. Vanwege Nationale Molendag draaiden alle molens en waren er veel gratis te bezoeken (museummolen De Walvisch ook op zondag). 
 
Niet alleen Schiedammers maar ook mensen uit de regio Rijnmond en daarbuiten wisten tijdens Nationale Molendag de weg naar Schiedam te vinden. Er waren dit jaar, aldus Stichting De Schiedamse Molens, opvallend veel Aziatische en Duitse toeristen. Vooral de grootte van de molens en het uitzicht vanaf de houten balies maakten indruk. Dat mag ook wel als je bedenkt dat het de hoogste traditionele molens ter wereld zijn. Ook de kleine Babbersmolen met historisch erf en minipolder trok honderden belangstellenden. 
 
Het ambachtelijk maalbedrijf in molen De Vrijheid mocht op veel belangstelling rekenen: Molendag bood namelijk een unieke kans voor een bezoek aan deze molen waar bijna elke dag professioneel wordt gemalen. Toch spande molen De Walvisch qua bezoekersaantallen de kroon: bijna 900 op zaterdag en 400 op zondag. Daar was door de molenwinkel en het molenmuseum veel georganiseerd waaronder het pannenkoekenterras en een molen knutselen met Komkids.  "De bezoekersaantallen per Schiedamse molen overtroffen in ieder geval ruimschoots het landelijk gemiddelde van 120 bezoekers waarmee Schiedam weer positief op de kaart is gezet", aldus Paul Sporken, medewerker communicatie & educatie van Stichting De Schiedamse Molens.

 
Foto: bezoekers in de oude molenaarswoning van de Babbersmolen

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker