De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Flexwerken in voormalige restaurant Hosman

Vergaderen met het mooiste uitzicht

Vergaderen met het mooiste uitzicht

SCHIEDAM - Het markante pand op de hoek van Nieuwe Sluisstraat en Korte Dam, dat jarenlang leeg heeft gestaan, heeft een nieuwe huurder. Joëlla Balker (33) begint er het bedrijf Roomin. Je kunt er een flexwerkplek huren of een vergaderzaal.

Wij kregen vanmiddag een sneak preview, waarbij Joëlla benadrukte dat het nog niet af is. De ramen zijn nog afgedicht en op de benedenverdieping moeten alle meubels nog op zijn plaats en de afbeeldingen aan de wanden. Op de bovenverdieping is de vergaderzaal wel al bijna klaar. Zaterdag komen er twee sfeervolle kroonluchters boven de vergadertafel, wat goed past bij het historische karakter van het pand. Wij durven wel te beweren dat Joëlla een vergaderzaal in de verhuur zal hebben met een van de mooiste uitzichten, zo niet het mooiste uitzicht, van de stad. Je kijkt op de sluis en op de Korenbeurs. Balker heeft nog geen definitieve berekening gemaakt van de huurprijs per dagdeel. Binnenkort komt haar website online (www.roomin.nl) en dan zal dat ei gelegd moeten zijn, beseft zij.

De prijs voor de huur van een flexwerkplek is ook nog niet bekend, maar die zou ergens op 150 euro per maand kunnen liggen. Daar heb je als flexwerker dan WiFi voor en gratis koffie en thee. Wil je zakelijk bezoek ontvangen? Dat kan in een nette ontvangstruimte in het souterrain. Je kunt dan als flexwerker op je gemak praten met de bezoeker(s), terwijl de andere flexhuurders er geen last van hebben. 

"Ik ben al jaren verliefd op dit karakteristieke pand, ik heb er al zo vaak door de ruiten naar binnen staan kijken. Het is me nu gelukt om het te huren, waar ik heel blij mee ben. Ik heb mijn baan opgezegd en ga helemaal voor het zelfstandig ondernemerschap. Het is de planning dat we hier - geen grap - op 1 april open zullen gaan", zegt de in Schiedam wonende Joëlla Balker. 

December 2017 konden we nog melden dat er een cocktailbar zou komen in het voormailige restaurant Hosman Frères (dat kun je hier lezen). De cocktailbar is dus niet van de grond gekomen. De ouderen zullen zich nog herinneren dat in dit pand een ijzerhandel was gevestigd, Post & co. Zo'n ouderwetse winkel, met een vloer van onbewerkte houten planken, met een toonbank, met kasten met allerlei lades, waar je spijkers en schroeven per stuk kocht. Meer mensen zullen zich de Bistro Hosman Frères herinneren, die er in 1973 de deuren opende en daar onder leiding van Willibrord Hosman vele succesvolle jaren beleefde. Nadat de man met de vlinderstrik de zaak aan anderen overdeed, waren er onder de naam Hosman verschillende uitbaters actief, met wisselend succes.

In het aan het door Joëlla Balker gehuurde pand grenzende pand (vroeger was dit ook restaurant Hosman Frères) komt een Bed & Breakfast met als naam De Gusto. Deze B&B staat geheel los van het bedrijf van Joëlla Balker. Geheel op de bovenverdieping van het door haar gehuurde markante hoekpand komt een appartement. Dit staat los van het door haar gehuurde hoekpand. 

8 commentaar(en) op artikel "Vergaderen met het mooiste uitzicht"

Heel veel succes.

Door: Lia van Hulst Op:

Wat een prachtige locatie!

Heel veel succes!

Door: Marciano Op:

Top locatie en dit zal zeker een succes worden!!

Door: Emalisa Op:

Ziet er nu al super uit! Heel veel succes!

Door: Earl Op:

Wat leuk broer en schoon zus. Heel veel succes. Heel veel klanten toegewenst namens ons.

Power

Door: Dwight resoort Op:

Ik heb stiekem al een voor proefje gehad. Wat heeft Joella een fijne smaak qua inrichting! Echt top! De retro kleuren combinatie dat geeft een heel ander gevoel, dan het standaard ruimte voor vergadering en of werkplek. Als ik een ondernemer was dan had ik het wel geweten.

Door: Farida Op:

Fijn dat er zo'n plek komt waar men rustig met zijn zaken bezig kan zijn .het staat tegenover de korenbeurs en straalt ook veel rust uit . Succes met jullie onderneming

Door: Iris Op:

Mooie aanvulling in de in de ondernemingsbranche. Tevens een mooie locatie op de dam.

Door: Fabian Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker