De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Extra lang wachten op examenuitslag

Vlaggen uit voor de geslaagden

Vlaggen uit voor de geslaagden

SCHIEDAM - Was het vorig jaar 13 juni dat de eindexamenresultaten voor het vmbo, havo en vwo bekend werden gemaakt, nu staat dat een dag eerder op de agenda: woensdag 12 juni 2019. Velen zitten 's middags in spanning op een telefoontje te wachten en door een systeemfout duurt dit voor sommige leerlingen extra lang vandaag.

Er was namelijk een landelijke storing bij het door veel scholen in ons land gebruikte leerlingenvolgsysteem Somtoday. 190 scholen in Nederland werken met dit systeem. 

Het probleem zit ’m in de n-term, de correctie die landelijk per vak wordt doorgevoerd in het eindcijfer naar gelang de moeilijkheidsgraad van het eindexamen. De n-term is standaard ingesteld op ‘1’, terwijl die in werkelijkheid per vak varieert.

Geleidelijk aan gaan er meer vlaggen uit, we hopen aan het eind van de middag heel veel vlaggen te zien wapperen in Schiedam met af te danken schooltassen eraan. De Schiedammer Online feliciteert alle geslaagden van harte. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het schoolnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker