De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Betere samenwerking tussen huisartsenpost en ziekenhuis:

Voortaan één loket voor spoedhulp

Voortaan één loket voor spoedhulp

SCHIEDAM - Maandagavond 29 juni hebben de besturen van Franciscus Gasthuis & Vlietland, de Specialisten Coöporatie Franciscus en Huisartsenposten Schievliet en de huisartsenvereniging NWN, de intentieverklaring ondertekend om een intensievere samenwerking in de acute zorg uit te werken.

"Het doel van deze - in Nederland nog unieke - samenwerkingsvorm is, dat de patiënt door één ingang komt, volgens één gezamenlijk triagesysteem beoordeeld wordt en meteen bij de meest geschikte zorgverlener terecht komt. Met daarbij de mogelijkheid dat de huisarts, samen met een Spoedeisende Hulp arts, kinderarts of dienstdoend specialist, de beoordeling doet", zo lichten het ziekenhuis en de huisartsenpost in hun gezamenlijke persbericht toe.

"Op basis van de gezamenlijke verkenning ‘Op weg naar integrale spoedzorg’, gaat Franciscus Gasthuis & Vlietland samen met Huisartsenposten Schievliet de samenwerking stap voor stap uitbreiden. Op dit moment zijn de huisartsenpost (HAP) en de Spoedeisende Hulp (SEH) naast elkaar gelegen en verwijzen huisartsen zo nodig door naar het ziekenhuis. De intensievere samenwerking zorgt ervoor dat de patiënt met een acute zorgvraag, ook buiten kantooruren, kwalitatieve patiëntgerichte en efficiënte spoedzorg ontvangt op één plek. Het gezamenlijke triagesysteem gaat zorgen voor minder en kortere wachttijden. Het zorgaanbod is passend bij de behoefte van de patiënt met een spoedeisende zorgvraag. De verwachting is dat dit niet alleen leidt tot betere zorg voor de patiënt, maar ook zal bijdragen aan het vergroten van het werkplezier van de professionals in spoedzorg."

Huisartsen en ziekenhuis hebben afgesproken, dat de huisartsen op de HAP in Schiedam gebruik kunnen maken van een meekijkconsult door een Spoedeisende Hulp-arts, kinderarts of dienstdoend specialist van het ziekenhuis. Tevens zijn er aanvullende mogelijkheden voor een korte observatie op de SEH van Franciscus Vlietland. Deze SEH is zeven dagen in de week geopend van 10.00 tot 21.00 uur. HAP Schievliet is geopend in de avond, nacht, in het weekend en op feestdagen.

Foto: meekijkconsult met huisarts Björn Löbker en kinderarts Paul de Laat op de Huisartsenpost in Franciscus Vlietland
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker