De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vind jij dat iemand koninklijke onderscheiding verdient in 2021:

Vraag 'lintje' aan vóór 15 juli 2020

Vraag 'lintje' aan vóór 15 juli 2020

SCHIEDAM - Ook jij kunt iemand voorstellen van wie jij vindt dat hij of zij een koninklijke onderscheiding verdient. Zo'n lintje krijgt hij of zij dan op de dag voor Koningsdag. Dan worden de lintjes door de burgemeester op het stadskantoor uitgereikt. Iedereen kan in aanmerking worden gebracht voor een koninklijke onderscheiding op grond van zijn of haar bijzondere inzet voor de maatschappij. 

Vrijwilligers, leden van een vereniging of medewerkers van een bedrijf die een bijzondere prestatie hebben verricht of een bijzondere verdienste voor de samenleving hebben geleverd, kunnen in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding. 

Wil jij iemand in aanmerking laten komen voor een koninklijke onderscheiding? Dat kan! Omdat aan de aanvraag van een koninklijke onderscheiding een lange procedure verbonden is, moet een dergelijke aanvraag ten behoeve van de volgende Algemene decoratiegelegenheid (‘Lintjesregen’) (die is op 26 april 2021, de dag voorafgaand aan Koningsdag) tijdig worden ingediend bij de gemeente Schiedam. Je moet je aanvraag indienen vóór 15 juli 2020. 
 
Het kabinet van de burgemeester begeleidt zo'n aanvraag vanaf het eerste begin, zodat deze aan alle regels voldoet. Iemand moet zich bijvoorbeeld een groot aantal jaren hebben ingezet. Bovendien zijn er meerdere ondersteuners van de aanvraag nodig. 

Zoals al uit de benaming blijkt, worden koninklijke onderscheidingen toegekend uit naam van de koning. Voor het aanvragen van een lintje zijn speciale formulieren beschikbaar. Die zijn te vinden op www.lintjes.nl. Je kunt vragen over de aanvraagprocedure stellen aan het kabinet van de burgemeester via het e-mailadres kabinet@schiedam.nl of via het algemeen telefoonnummer 14 010 en dan vragen naar het kabinet van de burgemeester. 

Dit jaar werden de koninklijke onderscheidingen wegens de coronacrisis niet door de burgemeester in het Stadskantoor uitgereikt, maar maakte de burgemeester het eervolle nieuws telefonisch aan de gedecoreerden bekend. Hier lees je: lintje voor acht Schiedammers.

Foto: degenen die in 2019 een koninklijke onderscheiding ontvingen op de foto met burgemeester Lamers (foto door Jan van der Ploeg)
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker