De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wat krijgt Schiedam ervoor terug?

Vragen over 450 studentenhuizen

Vragen over 450 studentenhuizen

SCHIEDAM - Vorige week meldden wij dat de gemeente zich ervoor gaat inspannen dat er 450 studentenhuizen worden gebouwd achter het station Schiedam Centrum. We stelden over het persbericht van de gemeente vragen aan de gemeente. Gaan de studentenhuizen af van de in het totaal te bouwen 3000 woningen? En wat krijgt Schiedam ervoor terug? Hieronder kun je de vragen (cursief) en de antwoorden lezen.

door Jan Schrijver

Maken de te bouwen 450 studentenhuizen deel uit van het totaal te bouwen aantal woningen van 3000?
'Ja, de 450 studentenwoningen maken deel uit van de totaal circa 3.000 woningen.'

In één studentenhuis kunnen meerdere studenten wonen; zo is het vaak. Hoe is het hier bedoeld: gaat het om 450 studenten? Of zijn er meer studenten per studentenhuis? En zo ja, hoeveel studenten gemiddeld per studentenhuis?
'Het gaat om 450 zelfstandige studentenwoningen, waar dus tenminste 450 studenten kunnen wonen. Met studentenhuis bedoelen we in dit geval 'woning'. Het is aan OCS (Ontwikkelcombinatie Schieveste) hoe de woningen verder worden ontwikkeld binnen het plan en binnen de randvoorwaarden van de gemeente. Het zou dus kunnen dat er meerdere studenten in één huis komen te wonen, maar dit moet nog verder uitgewerkt worden.

Wat wordt er precies bedoeld met: “Delft zal op haar beurt haar netwerk inzetten voor het mogelijk maken van bijvoorbeeld leer- en/of studeerplekken voor studenten.” Ik begrijp niet goed wat Schiedam hieraan heeft… studeerplekken voor Delftse studenten … wat wordt bedoeld met studeerplekken?  Wat wordt bedoeld met leerplekken?
'In de ontwikkeling van het Schiedistrict ziet Schiedam volop kansen voor wonen, werkgelegenheid en scholing. Hier liggen mogelijkheden om combinaties te leggen met de studenten die gaan wonen in Schiedam. Delft heeft heel veel kennis en ervaring in huis en zij hebben toegezegd om ons die verbinding te helpen leggen. 

Er zijn nog geen concrete plannen, maar je zou kunnen denken aan ontmoetingsplekken/studieplekken voor studenten of verdere samenwerking met de TU Delft in combinatie met wonen en werken in Schiedam. Hiermee haalt Schiedam kennis in huis die we nog niet hebben op het gebied van voorzieningen voor studenten van HBO of universiteit.'

Moet de gemeenteraad hier nog toestemming voor geven?
'De gemeenteraad hoeft geen toestemming te geven. De overeenkomst is een bevoegdheid van het college. Bij de verdere uitwerking in het bestemmingsplan e.d. heeft de raad natuurlijk wel een stem.'

Hier lees je ons eerdere artikel: groen licht voor het bouwen van 3000 woningen op Schieveste

Foto: Wethouders Karin Schrederhof (Delft) en Fahid Minhas (Schiedam) tekenden op 4 maart 2020 de overeenkomst over de huisvesting van Delftse studenten in Schiedam

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke en woonnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker