De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ontmoet en groet Robin Speijer

Wat zie jij in deze sjaal?

Wat zie jij in deze sjaal?

SCHIEDAM - Vrijdag 25 september 2020 kun je Robin Speijer ontmoeten in het Stedelijk Museum Schiedam en haar vragen stellen. Ze neemt je mee naar haar werk. Deze 'ontmoet en groet' begint om 10.30 uur, duurt een half uur en is gratis, exclusief museum-entree. Aanmelden is verplicht via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl

Eerder deze maand kreeg Robin Speijer uit handen van Wim Pijbes, voormalig directeur van het Rijksmuseum, de Sacha Tanja Penning voor figuratieve kunst. Robin Speijer zat nog op de kunstacademie toen Museum Voorlinden reeds een werk van haar kocht. Haar werk is nu te zien in het Stedelijk Museum Schiedam in de tentoonstelling Realisme nu.

Rood-geel gebreide sjaal
Robin Speijer studeerde in 2019 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met een serie schilderijen waarin kleur, uitvergroting en textuur een grote rol spelen. Ze wil de kijker vangen. ‘Mensen noemen mij vaak een realist’, zegt ze. ‘Zelf doe ik dat niet, want het voelt beperkend om een vaste term of stroming aan mijn werk te verbinden.’

Op haar werk 'Sonny and Red' dat Museum Voorlinden aankocht, zie je een rood-geel gebreide sjaal. Sommige mensen herkennen de sjaal als de carnavalssjaal van Oeteldonk. Speijer is van boven de rivieren en wist dat niet.

Foto: Robin Speijer bij haar werk in het Stedelijk Museum Schiedam
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker