De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Weet jij hun nieuwe plek al?

Weet jij hun nieuwe plek al?

SCHIEDAM - Nu liggen de bronzen koeienkoppen Bert & Birgit nog in de weide aan de Harreweg in Schiedam Kethel. In 1997 werd het kunstwerk van de Amsterdamse kunstenaar Arjan Lancel op de Koemarkt geplaatst, maar op 2010 weer weggehaald. Weet jij hun nieuwe plek al?

Na wat jaren in de opslag, werden ze in het groen in Schiedam Noord gestald. Maar waar de koeien eigenlijk zouden moeten staan, daar is al heel veel over te doen geweest. Komen ze weer terug op de Koemarkt?

Er is een herinrichtingsplan voor het plein aan de Koemarkt tussen de Lange Haven en de Hoogstraat gemaakt, ofwel voor de waterkant van de Koemarkt. "Hiermee maken we de Lange Haven af en krijgt de Hoogstraat een nieuwe entree", schrijft de gemeente. De gemeente heeft samen met het ontwerpbureau Team Schiedam een schetsontwerp gemaakt voor het pleintje aan de waterkant. Je kunt het zien onder deze link. En ja, centraal op dit pleintje komen we Bert & Birgit tegen.

Hun nieuwe plek zal geen sappig grasveld zijn, maar er zijn wel enkele bomen geprojecteerd op het geschetste pleintje. De Bomenridders Schiedam over het schetsonwerp: "Iedere boom is er één, dus wij zijn bepaald niet ontevreden over dit voorlopig ontwerp voor de waterkant Koemarkt."

Foto: Bert & Birgit in de weide aan de Harreweg (foto door Louise Melchers)

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker