De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wie tilt Orgel Joke over de 36k volgers

Wie tilt Orgel Joke over de 36k volgers

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Jan Willem de Boer is niet alleen Schiedams bekendste maker van videoreportages, hij bespeelt ook heel verdienstelijk verschillende instrumenten. Zijn muzikale en sociale hart trok hem naar buurstad Vlaardingen, waar 'Orgel Joke' sinds enige maanden furore maakt.

'Orgel Joke' ofwel Joke Meijer speelde vele jaren orgel. In januari van dit jaar overleed haar man en was haar ook de lust tot spelen op haar keyboard ontnomen. Ze was als senior door corona aan huis gekluisterd. Haar zoon stimuleerde haar het musiceren weer op te pakken en er korte filmpjes van te maken. Haar zoon zette deze voor haar op Instagram, of zoals zij zelf heel jeugdig aangeeft, 'op Insta'. 

Heel veel mensen bleken in deze coronatijd plezier te hebben aan haar filmpjes op Instagram, met nummers als Brandend Zand en You'll never walk alone, maar ook nummers van favoriete artiesten van haar als Elvis, Cliff Richard en Frank Sinatra. "Mijn liedjes om jullie bij te staan in deze bijzondere tijden", schrijft zij op haar Instagram-account, dat als adres heeft @orgeljoke

19 maart jongstleden ging het eerste muzikale filmpje erop, nu heeft ze bijna 36.000 volgers. Dat leverde haar reeds een social media prijs op. Ook RTL Boulevard heeft aandacht aan haar besteed en meer aandacht van de landelijke televisie komt eraan, maar ze mag nog niet verklappen wanneer en in welke programma's. 

Een hoogtepunt in haar filmpjes vindt Joke een duet samen met Paul de Leeuw.

Hou je van een ongecompliceerd vrolijk deuntje, dan ben je bij 'Orgel Joke' op Instagram aan het goede adres. Je krijgt alvast een voorproefje van haar spel in de reportage die Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam maakte. Je ziet de reportage door op de afbeelding onderaan dit artikel te klikken. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het persoonlijke nieuws uit Schiedam en directe omgeving. Alvast dank

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker