De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hoogstraat-quiz vraag 3 en vraag 4

Wie weet welke boekhandel hier zat?

Wie weet welke boekhandel hier zat?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedenis.nl). Vraag 3 gaat over het winkelpand op de foto.

Degene die de meeste goede antwoorden geeft, wint de historische puzzel van Schiedam die de vereniging in december 2018 heeft uitgebracht. Bij een gelijke stand volgt een extra (open) vraag. Stuur je antwoorden op vraag 3 en 4 in voor vanavond 24.00 uur. Morgen lees je de antwoorden op vraag 3 en 4, en krijg je de nieuwe vragen 5 en 6 te zien. 

Hier lees je de vragen van gisteren.
Het antwoord op vraag 1 is C, De Historische Vereniging Schiedam
Het antwoord op vraag 2 is C, Het Weeshuis

Vraag 3
De foto die je hierboven ziet is van J. Landheer & Co., winkel in koffie, thee en chocolade, gevestigd aan de Hoogstraat 50. Na Landheer kwam er een boekhandel in dit pand. Hoe heette deze boekhandel?

A Boekhandel Hanou

B Boekhandel Van Leeuwen

C Boekhandel Rebers

D Boekhandel  de weduwe A. Niemantsverdriet

Bron foto: Beeldbank Gemeentearchief nr 38804

Vraag 4
Pim Zaal was eigenaar van een eetcafé aan de Hoogstraat 164. De naam hiervan was:

A Het Sterretje

B Het Paard

C Oud Holland

D Isabella

Voor foto zie onder deze link.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je op de hoogte van het nieuws over je stad én lees je ook over de geschiedenis van Schiedam. Alvast dank.

1 commentaar(en) op artikel "Wie weet welke boekhandel hier zat?"

Goede morgen , weet u ook uit welk jaar de foto is. Ik heb de originele foto van de fotograaf.

Door: John Dullaert Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker