De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hoogstraat-quiz vraag 1 en vraag 2

Wie zit er nu in deze winkel?

Wie zit er nu in deze winkel?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedenis.nl). Degene die de meeste goede antwoorden geeft, wint de historische puzzel van Schiedam die de vereniging in december 2018 heeft uitgebracht. Bij een gelijke stand volgt een extra (open) vraag. Stuur je antwoorden op vraag 1 en 2 in voor vanavond 24.00 uur. Morgen lees je de antwoorden op vraag 1 en 2, en krijg je de nieuwe vragen 3 en 4 te zien. 

Vraag 1

In dit pand bevindt zich nu (zie foto boven):

A La Bella Rosa

B Bier en Vinyl

C De Historische Vereniging Schiedam

D Fietsherstellersbedrijf ’T Schuurtje

Bron foto: Historische Vereniging Schiedam


Vraag 2

Henk Post (tweede foto onder) was eigenaar van een platenwinkel op Hoogstraat 78, maar was ook uitbater van:

A De Pasja

B Onder de Pot

C Het Weeshuis

D Proosje

Bron foto: Beeldbank Gemeentearchief nr 17919

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je op de hoogte van het nieuws over je stad én lees je ook over de geschiedenis van Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker