De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

S’Culture Clup

Wil voor jeugd voorzien in lacune

Wil voor jeugd voorzien in lacune

SCHIEDAM - Vrijdag 14 juni vond de eerste editie van The S’Culture Clup plaats in Schiedam, een multidisciplinair festival dat werd georganiseerd samen met en voor Schiedamse jongeren. Rondom de Lange haven en bij Wenneker Cinema, de Bibliotheek Schiedam en Stedelijk Museum Schiedam werd een uitgebreid programma aangeboden en was van alles te beleven op het gebied van kunst, cultuur en sport.

De organisatie zegt "terug te kijken op een succesvolle avond vol energieke artiesten, heerlijke MOKtails, grote hoeveelheden selfies en, het allerbelangrijkste, veel enthousiaste jongeren.  
Het programma moest aansprekend zijn voor een zo divers mogelijke groep jongeren, dat leidde tot een veelzijdig festival waar naast een cultureel aanbod programma ook genoeg te doen was voor de sportliefhebbers en social-mediafanaten".

In het Stedelijk Museum Schiedam werd ingehaakt op de social mediatrend met de tentoonstelling POST/DELETE en een speedclinic van influencer #Iamtheknees. Bibliotheek de Korenbeurs veranderde met de acts van de Kroepoekfabriek en het HipHopHuis Rotterdam in een heus hiphop-festijn. Bij Wenneker Cinema werden de ruimtes - geïnspireerd door de film Eight Grade - omgetoverd tot een High School Prom.

Langs de route kon een rondvaart gemaakt worden, waren speciale selfie-spots ingericht, werden jongeren uitgedaagd tot een potje pingpong of panna en was het suppen (Stand Up Paddelling) een succes.

The S’Culture Clup is tot stand gekomen op verzoek van jongeren uit Schiedam. In de jeugdmonitor die begin dit jaar werd afgenomen onder ruim 1400 jongeren kwam namelijk een duidelijke boodschap naar voren: er is niet genoeg te doen in Schiedam. Vooral uitgaansgelegenheden en festivals werden gemist. Aan de hand van deze vraag gingen Wenneker Cinema, de Bibliotheek Schiedam en Stedelijk Museum de uitdaging aan en werkten zij samen met de Kleine Ambassade en een groep van zo’n 20 jongeren aan de invulling van een festival speciaal voor deze doelgroep. Het festival werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Schiedam, het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Elise Mathilde fonds en het De Groot Fonds.  
 
Foto door Max Morel 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het jeugdwerk in Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: