De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Willy zamelt doppen in voor KNGF

Willy zamelt doppen in voor KNGF

SCHIEDAM - Een onderdeel van de opdrachten van de door de gemeente onder de inwoners gehouden 'Afval the Challenge' competitie was het verzamelen van doppen van flessen. Dat leverde een grote container vol met doppen op. De inhoud ervan werd donderdagavond overgedragen aan Willy van Diggele.

door Jan Schrijver

In de moskee aan de Schaepmansingel werd donderdagavond door wethouder Ooijevaar de winnaar van 'Afval the Challenge' bekendgemaakt. De winnaar is Anne Bode met haar wasbare luiers. Tijdens deze bijeenkomst werden ook de door de deelnemers aan Afval the Challenge ingezamelde doppen van flessen overgedragen. Willy van Diggele kreeg alvast een vuilniszak vol doppen. De rest van de inhoud van de grote container krijgt zij bezorgd op het adres waar ze een inzamelpunt heeft voor doppen van flessen: Vlaardingerdijk 5 - 7 in Schiedam.

Willy ontdoet de kunststof doppen van schenktuutjes, anti-lek-ringen, droogkorrels en andere toevoegingen die zoal in doppen gebruikt worden. Daarna levert zij de doppen in bij inzamelpunten (Tilburg of Tholen). Het gaat om 7 à 8 kuub per keer. Het geld dat zij hiervoor ontvangt, komt ten goede van het KNGF (Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds). Onder de doppen zijn ook metalen exemplaren. Die scheidt zij van de kunststof doppen. De metalen doppen levert ze in bij een inzamelpunt in de milieustraat van Irado. Ook het geld dat ze voor de metalen doppen ontvangt gaat naar de KNGF.

Willy van Diggele is door een chronische ziekte aangewezen op een rolstoel. Een hulphond staat haar in het dagelijks leven terzijde. Daardoor is zij doordrongen van het belang van de hulp die mensen kunnen krijgen van honden. Er zijn veel verschillende soorten hulp door honden. Haar hulphond is overigens niet afkomstig van het KNGF. Voor zover Willy van Diggele weet, is haar inzamelpunt het enige resterende inzamelpunt voor doppen in Schiedam. Van oude kunststof doppen worden bijvoorbeeld nieuwe skateboards gemaakt. 

Het inzamelpunt aan de Vlaardingerdijk 5 - 7 vind je in Vliegerbedrijf De Paddestoel. Zij is eigenaresse van deze winkel. Vandaag viert de winkel zijn dertigjarige bestaan. 

Hier lees je ons interview met Martin van den Berg, degene die De Paddestoel runt: https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/vliegerbedrijf-bestaat-vandaag-30-jaar

Foto door Jan Schrijver

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer Online een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het nieuws over duurzaamheid in Schiedam. Alvast dank​. 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker