De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Gert komt binnen bij: Wijnhandel Van Dijk

'Winkels met meer uitstraling nodig'

'Winkels met meer uitstraling nodig'

SCHIEDAM - In onze stad zijn veel winkels. De inwoners van Schiedam weten lang niet altijd van het bestaan van een winkel af en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van winkeliers. In deze nieuwe rubriek gaat Gert Struijs bij winkeliers in Schiedam binnen. Door middel van een interview met de winkelier wil Gert de winkel over het voetlicht brengen. Deze week bracht Gert een bezoek aan Wijnhandel Van Dijk aan de Schiedamseweg.

door Gert Struijs (tekst en foto's)

Naam van de winkel: Wijnhandel Van Dijk.
Naam geïnterviewden: Marina en Marcel van Dijk.
Leeftijd: onlangs is Marina Sarah geworden en verleden jaar is Marcel Abraham geworden.
Functie geïnterviewde: Marina (oprichtster) is met haar man Marcel eigenaar.
Adres: Schiedamseweg 22 a.
Heb je altijd op dit adres gezeten: nee, we hebben samen ook nog een aantal jaren het restaurant Bistro d`Artagnan in Vlaardingen gehad en na de verkoop van het restaurant zijn we met de wijnhandel begonnen.
Telefoonnummer: 06-10928291
E-mail: info@wijnlekkerland.nl
Openingstijden winkel: dinsdag tot en met vrijdag 10.00 - 18.00 uur en zaterdag van 09.00 - 17.00 uur.
Wat verkoop je: wijnen en tal van gedistilleerde dranken zoals bijvoorbeeld rum, Ketel 1 jenever, whisky etc.
Verkoop je ook online: ja.
Adres internetsite: wijnlekkerland.nl
Wanneer ben je begonnen: In 2008 zijn we begonnen met de groothandel via de website en sinds 26 april 2015 hebben wij onze winkel aan de Schiedamseweg in Schiedam geopend.
Is het een familiebedrijf: ja.
Is er een opvolger: dat hangt af van de kinderen en die zijn op het ogenblik nog in de puberleeftijd. 
Waar komen je klanten vandaan: voor de winkel uit de regio (Schiedam, Vlaardingen, Maassluis etc.), voor de groothandel via de website uit tal van plaatsen in Nederland.
Waar woon je zelf: Schiedam (Woudhoek).
Wat onderscheidt je winkel van andere winkels: de winkel heeft een typisch Kethels karakter en we beschikken over een heel groot assortiment bijzondere wijnen en andere alcoholische dranken.
Waarom ‘moeten’ de klanten bij je kopen: wij hebben voor elk wat wils. Van goedkope wijnen tot dure wijnen. Buiten dat kunnen wij goed advies geven omdat we weten waar we over praten. Marina heeft de cursus Vinologie gedaan om haar kennis te verbreden. Marcel heeft voor tal van distributeurs gewerkt en heeft onder meer de wijnen van de Gallo-broers verkocht door heel Europa.
Wat moet er volgens jou gebeuren om Spaland aantrekkelijker te maken voor de middenstand: er moeten meer verschillende winkels komen met meer uitstraling.
Wat wil je tot slot nog opmerken: ik hoop van harte dat er binnenkort een nieuwe eigenaar gevonden gaat worden voor ‘t Oude Raedthuys en dat er ook weer een horecagelegenheid in komt.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het bedrijfs- en winkelnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker