De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

NL Doet

Zaterdag veel vrijwilligers actief

Zaterdag veel vrijwilligers actief

SCHIEDAM - Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart a.s. houdt het Oranjefonds 'NL Doet'. Vrijwilligers worden gestimuleerd om een doel in hun eigen stad of wijk een handje te helpen. Er zijn allerlei activiteiten zoals bij Scouting Tono-groep, bij Scouting BVH en bij de Babbersmolen.

Ook de Scouting Tono-groep hoopt op hulp op wat wel de ‘nationale vrijwilligersdag’ wordt genoemd. “Op zaterdag gaan onze vrijwilligers aan de slag”, zo legt Peter Zuurmond uit, de kluscoördinator van de scoutinggroep uit Groenoord. “In en rond Boerderij Landvreugd, aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam spelen de hele dag kinderen en jongeren het spel van scouting. Daar is een hoop onderhoud voor nodig om dat allemaal mogelijk te maken”. Er is dan ook voor iedereen wat te doen, van onderhoud aan tenten, kleine reparaties aan de historische boerderij tot aan het verven van spelmateriaal. “We kunnen best nog een handje gebruiken, dus kom gerust langs”, zo vervolgt Zuurmond. Dat langskomen kan tussen 10:00 en 16:00 uur aan de Sweelincksingel 7. Voor de lunch wordt gezorgd. Aanmelden mag, en kan via info@scoutingtono.nl.

Ook bij Scouting BvH zullen vrijwilligers werken aan een project en wordt er hopelijk deze dag een groot gedeelte van de nieuwe schuilhut gerealiseerd. Bij Scouting BvH zijn vrijwilligers hard nodig, want naast het werken aan de accommodatie, gaat het bij deze scoutinggroep vooral om het organiseren van een veelzijdig programma voor jeugdleden. Buitenspelen en sportieve activiteiten zijn hierbij belangrijke aandachtspunten. Met de schuilhut kunnen jeugdleden dus ook met slecht weer naar buiten, wat een gevarieerder spel oplevert. Iedereen is deze dag tussen 9.30 en 16.30 uur welkom om te komen helpen, al is het maar voor een uurtje. Het gaat voornamelijk om het aanbrengen van een zandlaag, zodat de vloer bestraat kan worden. Om 10 m3 zand te verplaatsen, maken vele handen licht werk. Kruiwagens en schoppen zijn dan ook welkom. "Meer interesse voor scouting zelf? Ook als jeugdlid ben je van harte welkom. Kijk op onze website voor de verschillende leeftijdsgroepen en de tijden", schrijft Scouting BvH.

Bij De Schiedamse Molens hebben zich 35 deelnemers aangemeld om mee te helpen bij het opzetten van wilgenvlechtschermen en ander groen onderhoud bij de Babbersmolen. Op deze bijzondere plek in Schiedam komt oudhollands cultuurlandschap weer tot leven. Vanaf volgende week worden er in en rond deze poldermolen weer lessen watermanagement georganiseerd en zijn molen en terrein elke zaterdag open voor publiek. "We starten om 9.30 uur en gaan na de lunch door tot maximaal 15 uur, afhankelijk van het weer en de energie van de vrijwilligers", aldus De Schiedamse Molens. 

Verder zijn o.m. activiteiten aangemeld door:
Scouting Taizé-Groep (zaterdag), 'Nieuw kleurtje groen op het clubhuis'. 
Christelijke Basisschool Kethel (zaterdag), 'Schaduwplek creëren op ons groene schoolplein'
De Vlinderhoven 92 (zaterdag), 'Een kleurtje op de muren'.
SSVS (zaterdag), 'Bij-vriendelijk maken van voedselbanktuin op Vijfsluizen'. 
Scouting Franciscus-Lodewijk (zaterdag), 'Binnenschilderwerk clubgebouw'

Voor details en aanmelding zie op https://www.nldoet.nl

Foto boven: Scouting Tono-groep (foto door Richard Spruit)
Tweede foto onder: de Babbersmolen (foto door Paul Sporken)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: