De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Uitreiking Brandersbeker 2019

Zij weten het meest van branders

Zij weten het meest van branders

SCHIEDAM - Alweer voor de twaalfde keer is de Brandersbeker uitgereikt aan de middelbare schoolklas die het meeste weet van het Schiedamse brandersverleden. Dit keer vond de uitreiking plaats in molen De Palmboom en de winnaar is klas 2a1/2vv van het Lyceum Schravenlant. 

“Wat zijn zakkendragers en hoe zwaar is hun werk, hoe krui je een molen op de wind en hoe herken je een branderij aan zijn gevelindeling?” De antwoorden op deze vragen zijn inmiddels bekend bij alle tweedeklassers van het Lyceum Schravenlant. De school organiseert elk jaar een Erfgoedspoordag waarbij de leerlingen de stad in duiken en oude locaties bezoeken die kenmerkend zijn voor Schiedam. Zo bouwen ze een band op met het verleden van de plek waar ze wonen en zien ze de verschillen èn overeenkomsten met de mensen en samenleving van vroeger. 

Er worden bezoeken gebracht aan molen De Drie Koornbloemen, het Zakkendragershuisje, Jeneverie ’t Spul en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. Die klas die het beste alle kennisvragen en praktijkopdrachten heeft doorlopen wint de wisselbeker en wordt erop vereeuwigd met een naamsvermelding. De leerlingen van 2a1/2vv kunnen er een jaar lang van genieten, daarna is een volgende lichting aan de beurt om het spoor te volgen naar lokaal erfgoed. 

 
Foto:  Leerlingen van 2a1/2vv van Lyceum Schravenlant voor molen De Palmboom 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het nieuws over Schiedamse geschiedschrijving. Alvast dank.​

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: