De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zilveren medailles voor Serious Bee

Zilveren medailles voor Serious Bee

SCHIEDAM - De Schiedamse distillateur Serious Bee Distillers heeft twee zilveren medailles gewonnen op de International Spirits Challenge (ISC) 2020. De International Spirits Challenge is een wereldwijde jaarlijkse competitie voor distillateurs. Rob van der Gaag en Alwine van Winsen zijn de eigenaars van de distillateur.

Hun inzendingen, de Clutius & Clusius Pearl en de Clutius & Clusius Amber, werden beide beloond met een zilveren medaille. Beide dranken zijn honderd procent gedistilleerd uit honing. Serious Bee Distillers is een zogenoemde ‘warme distillateur’, alles wordt gemaakt in eigen distilleerderij, die gevestigd is in het voormalige ONS Gebouw in Schiedam. Eerst wordt de honing vergist tot mede (honingwijn), een proces dat enkele maanden duurt. Daarna wordt deze mede meerdere malen gedistilleerd. Zo ontstaat een honingdistillaat. De Pearl is het pure distillaat, aan de Amber is honing toegevoegd. De laatste is iets zoeter van smaak. Beide bevatten 40 procent alcohol. 

‘Het inzenden gaat niet vanzelf’, vertelt Rob van der Gaag. ‘Je moet voldoen aan een hele waslijst van voorwaarden voordat je je dranken netjes kunt verschepen naar Burgess Hill in West Sussex, Engeland, waar de wedstrijd plaatsvindt.' Alwine van Winsen: 'Per categorie wordt een internationaal tasting panel samengesteld van professionele proevers, dat uitmaakt welke dranken er in de prijzen vallen. Die tasting-panels kregen ze in de coronatijd niet bij elkaar, vandaar dat we een tijdje hebben zitten nagelbijten van de spanning. Maar we wilden heel graag meedoen, je moet het een beetje zien als de Oscars voor distillateurs.’

Hier lees je ons eerdere artikel: brandy gedistilleerd in ONS Gebouw

Lees ook:

Jeneverlogies wordt ook bakkerij ()

B&B Jeneverlogies is verkocht ()

Foto's door Louise Melchers

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het ondernemingsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker