300 leerlingen volgen beroepenvoorlichting Rotaryclubs

300 leerlingen volgen beroepenvoorlichting Rotaryclubs

SCHIEDAM - In de periode 24 november tot en met 7 december 2020 heeft de jaarlijkse beroepenvoorlichting door de Rotaryclubs Schiedam aan leerlingen van Lyceum Schravenlant, Sg Spieringshoek en het Stedelijk Gymnasium Schiedam plaatsgevonden.

Het kiezen van een vervolgstudie na je middelbare schoolperiode is niet altijd gemakkelijk, terwijl je vakkenpakketkeuze daarop juist al op tijd moet zijn afgestemd. Leerlingen van diverse middelbare scholen in Schiedam mogen daarbij gelukkig al enkele decennia een beroep doen op de jaarlijkse beroepenvoorlichting die wordt georganiseerd door de twee Schiedamse Rotaryclubs: 'Rotary Schiedam' en 'Rotary Schiedam de Veste'.

"De kracht van de Rotary is dat er veel variatie is in de beroepsgroepen van de leden. Hierdoor is jaren geleden het idee ontstaan om deze mensen te vragen de beroepenvoorlichting op de scholen in Schiedam te verzorgen", aldus Chris Coppens, namens de organisatie. "Dit jaar is het gelukt dit evenement online te organiseren, zodat het toch door kon gaan ondanks de coronamaatregelen. Ruim 50 voorlichters van de Rotaryclubs Schiedam, aangevuld met een aantal externe voorlichters, hebben hun persoonlijke ervaringen en tips over studiekeuze gedeeld met meer dan 300 leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van de drie genoemde scholen."

"De organisatie vroeg dit jaar extra inspanning door het online houden van de voorlichtingsbijeenkomsten. Gelukkig zijn alle partijen inmiddels zo digitaal vaardig, dat dat nauwelijks problemen opleverde. Na afloop is de organisatie enorm tevreden met het resultaat. In deze tijd gaan veel evenementen niet door voor de leerlingen; de decanen zijn dan ook met name erg blij dat de beroepenvoorlichting wél door is gegaan. De meeste leerlingen hebben een of meerdere beroepenvoorlichtingen bij kunnen wonen. We hopen dat het voor de leerlingen een bijdrage heeft geleverd aan een succesvol vervolg van hun schoolloopbaan."

Foto: Lyceum Schravenlant, een van de drie scholen waarvan leerlingen de beroepenvoorlichting volgden (foto door Jan Schrijver)

09-12-2020