Ook de nodige aandacht aan werkzoekenden en opleidingen

35,4 miljoen euro voor regio voor met name prettig wonen

35,4 miljoen euro voor regio voor met name prettig wonen

SCHIEDAM - "De Waterwegregio – met onder meer de vier gemeenten Maassluis, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen – bekrachtigt een nieuwe samenwerking voor de versterking van de brede welvaart in de regio", zo schrijft de gemeente Schiedam vandaag. De overeenkomst werd getekend in Wijkhuis Schiedam Oost. De gemaakte afspraak brengt met zich mee dat komende 5 jaar 35,4 miljoen euro in genoemde steden wordt geïnvesteerd, in vooral "veilige, prettige wijken om in te wonen". 

Een gezamenlijk bericht is uitgegeven uit naam van de gemeenten Maassluis, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Je leest het bericht hieronder verder:

"Dit doet zij via de Regio Deal Waterwegregio. Deze overeenkomst is een samenwerking tussen de Rijksoverheid, de provincie Zuid-Holland, gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties, en is een belangrijke stap in de economische en sociale ontwikkeling van de Waterwegregio.

Met de Regio Deal Waterwegregio wordt de komende vijf jaar 35,4 miljoen euro geïnvesteerd in het verbeteren van de brede welvaart voor de inwoners van deze regio. De focus ligt hierbij op veilige, prettige wijken om in te wonen en elkaar te kunnen ontmoeten, meer kansen op een toekomstbestendige baan voor onze jeugd en voor mensen die nu nog langs de kant staan, en een aanpak voor betere, duurzame, en toekomstbestendige woningen. We investeren in nieuwe ontmoetingsplekken, extra steunnetwerken voor onze jongeren, veilig en duurzaam wonen, nog intensievere aansluiting van onze opleidingen aan sectoren waar mensen nodig zijn en waar inwoners een goede baan kunnen vinden.

Een sterke samenwerking voor een duurzame toekomst
Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond in Wijkhuis Schiedam Oost, ging wethouder Frans Hamerslag namens de gemeente Schiedam in op de uitdagingen die we zien in Schiedam Oost, maar ook in soortgelijke wijken in de andere gemeenten. Bert Wijbenga, burgemeester van Vlaardingen en voorzitter Regioboard, benadrukt het belang van deze overeenkomst: "Met deze Regio Deal bundelen we onze krachten om het leven van onze kwetsbare inwoners echt te verbeteren. We kunnen in de kwetsbare wijken nu extra inzetten op leefbaarheid, veiligheid en kansen op werk en opleiding."

Toekomstgerichte investeringen
De Regio Deal Waterwegregio is meer dan een financiële overeenkomst; het is een langetermijnsamenwerking voor de toekomst van de regio. De betrokken partijen werken nauw samen om de doelen van de Regio Deal te realiseren en een gezonde en leefbare toekomst voor de komende generaties veilig te stellen."

Foto: v.l.n.r.
Jack de Vries (burgemeester Maassluis)
Frederik Zevenbergen (gedeputeerde provincie Zuid-Holland)
Cemil Kahramanoğlu (wethouder Schiedam)
Ahmed Aboutaleb (burgemeester Rotterdam)
Nathalie Burgers (Programmadirecteur Regio Deals bij Ministerie van BZK)
Faouzi Achbar (wethouder Rotterdam)
Bert Wijbenga (burgemeester Vlaardingen)

Foto door: Jan van der Ploeg

27-09-2024