Samen de stad ontdekken, de tweede editie van Social City Walk komt eraan

700 duizend stappen en 400 ontmoetingen

700 duizend stappen en 400 ontmoetingen

SCHIEDAM - Op donderdagavond 19 september wordt de 2e Social City Walk gehouden! Dit unieke evenement brengt nieuwkomers en andere Schiedammers samen voor een gezellige wandeling door de stad, waarbij de nadruk ligt op het oefenen van de Nederlandse taal. Loop mee als vrijwilliger of attendeer nieuwkomers om mee te doen.

Op één avond vier verschillende stadsgenoten ontmoeten? Dat kan bij de Social City Walk. 

Deze wandeling wordt georganiseerd door Stichting Walking & Talking in samenwerking met de Bibliotheek Schiedam en DOCK. Stichting Walking & Talking organiseert wekelijks wandelingen voor nieuwkomers in de stad. De Stichting helpt nieuwkomers op een laagdrempelige manier wegwijs te maken in de stad en sociale contacten op te doen.  

'De Social City Walk biedt je de mogelijkheid om op een laagdrempelige én gezellige wijze iets goeds te doen voor een ander. Door deel te nemen aan deze wandeling, draag je niet alleen bij aan de integratie van nieuwkomers, maar maak je ook verbinding met je medebewoners en de stad op een heel bijzondere manier', aldus Annelies Maris, initiatiefnemer Stichting Walking & Talking. 

Tijdens de wandeling ontmoet je verschillende (nieuwe) stads- en buurtgenoten die de Nederlandse taal leren. Stap voor stap help je hen als vrijwilliger bij het oefenen van de taal. Door de actieve wandeling en de gezellige sfeer krijg je bovendien veel energie. Kortom, de Social City Walk zorgt voor een actieve en interessante maandagavond die je niet wilt missen!

Voor nieuwkomers is de Social City Walk ook een geweldige kans om de stad te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is een leuke en informele manier om hen zich meer thuis te laten voelen in Schiedam. 

Het doel van de Social City Walk is om een verbinding te creëren tussen nieuwe en Nederlandstalige stadsgenoten. Door elkaar te leren kennen en beter te begrijpen, wordt niet alleen de Nederlandse taal geoefend, maar wordt ook bijgedragen aan integratie, het vergroten van sociale netwerken en het stimuleren van vrijwilligerswerk.
De wandeling wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Oranje Fonds en het VSBfonds. 

Inschrijven
Iedereen is welkom om deel te nemen aan de 2e Social City Walk. Kom en wandel met ons mee! Je kan meedoen in Schiedam Noord, Oost en Centrum. Kies zelf de startlocatie van jouw keuze. De wandeling duurt 1,5 uur en in het centrum is een koffiestop met iets lekkers. De Social City Walk is gratis. Lees meer informatie en meld je direct aan via:

https://www.walking-talking.nl/schiedam

Foto:
Bianca de la Croix
tijdens de Social City Walk 2023

02-09-2024