50 avondklokboetes

86 coronaboetes in afgelopen 8 weken

86 coronaboetes in afgelopen 8 weken

SCHIEDAM - In de periode 15 december tot en met 7 februari zijn er door Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam 86 bekeuringen uitgedeeld en 68 waarschuwingen gegeven voor coronagerelateerde overtredingen.

Dat meldt burgemeester Lamers in een vandaag gepubliceerde brief (19e update corona-aanpak Schiedam) aan de gemeenteraad.

Van de 86 bekeuringen zijn er 50 voor het overtreden van de avondklok, 30 voor groepsvorming, 4 voor
onvoldoende afstand houden en 2 voor gebruik van alcohol. Het overgrote deel van dewaarschuwingen betrof groepsvorming (64x).

"Aanvankelijk was alleen de politie bevoegd om handhavend op te treden tegen het overtreden van de avondklok. Op verzoek van de burgemeesters zijn ook BOA’s bevoegd bevonden hier tegen op te treden. De politie trad in eerste instantie vooral in de avond handhavend op tegen coronaovertredingen. De BOA’s deden dat overdag. Nu de BOA’s ook kunnen optreden tegen de overtreding van de avondklok wordt in teams van politie in combinatie met BOA’s gehandhaafd", zo schrijft burgemeester Lamers.

"Per 10 februari is click en collect bij winkels ingevoerd. Ook dat vraagt extra coachend toezicht van ons team om ondernemers te helpen bij het goede verloop en goede inrichting hiervan."

Foto: een click&collect-aanduiding op de grond in de Passage

15-02-2021