Er is dit jaar géén Sinterklaaspaleis

Aankomst Sint op het Hoofd en ontvangst op het Stadserf

Aankomst Sint op het Hoofd en ontvangst op het Stadserf

MADRID/SCHIEDAM - Sinterklaas komt op zaterdag 12 november om twaalf uur aan op de Maasboulevard en wordt 's middags ontvangen op het Stadserf. Zoals het er nu uitziet, zal Sinterklaas het dit jaar in Schiedam zonder paleis moeten stellen. Dat vernam de redactie van Schrijfpiet uit het paleis van Sinterklaas in de Spaanse hoofdstad Madrid. 

door Jan Schrijver

sp3

"Laat je niet in verwarring brengen door berichten in de krant dat de Sint wordt ontvangen op het oude stadhuis en dat er wél een Sinterklaaspaleis is", zo drukte onze gewaardeerde Spaanse collega Schrijfpiet ons op het hart, met het verzoek dat aan de lezers door te geven. 

De intocht staat dit jaar op zaterdag 12 november gepland. De stoomboot komt om 12.00 uur aan op de Maasboulevard en de kinderen en hun (groot)ouders of begeleiders zullen er dan wellicht al vanaf een uur of elf willen staan om aan het Hoofd een mooi plekje in te nemen om niets van het aanmeren van de Sint en zijn gevolg te hoeven missen. Er is na de aankomst géén openbare toer door de stad.

Net als vorig jaar zal Sinterklaas door de burgemeester worden ontvangen op het Stadserf op het Grote Sinterklaasfeest. Je kunt naar binnen op het feest om 12.00 uur. Hoe laat Sinterklaas er precies zal zijn, is nooit bekend, want de goedheiligmans agenda zit altijd bomvol. Het zal ongeveer 13.00 uur zijn. Er zal volop muziek zijn en er zal luidkeels gezongen kunnen worden. Het Grote Sinterklaasfeest duurt tot 15.30 uur. De toegang is gratis.

De weken na de intocht kon afgelopen jaar een bezoek worden gebracht aan Sinterklaas, waarvoor een sfeervol tijdelijk paleis was ingericht in de Korenbeurs. Het is niet de bedoeling dat er dit jaar opnieuw een Sinterklaaspaleis komt in de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs. 

Corona gooide het jaar ervoor roet in het eten van Sinterklaas en pieten, toen was er zelfs géén intocht. De jaren ervoor was er in het souterrain van het Stedelijk Museum Schiedam een Sinterklaaspaleis. Daar is nu het Panorama Schiedam.

Foto's: foto's van twee kamers uit het Sinterklaaspaleis in de Korenbeurs en een foto van Sinterklaas in de bibliotheek (bron foto's De Bibliotheek Schiedam, 2021)

sp4

 

14-09-2022