Zondagopenstelling Adrianushoeve

Aanstaande zondag is het themadag met natuurgids en imker

Aanstaande zondag is het themadag met natuurgids en imker

SCHIEDAM - Dit jaar is de boerderij van Stichting Schaapskudde Vockestaert weer elke zondag geopend voor publiek. Bovendien is er elke eerste zondag van de maand een themadag. Zo zijn 7 mei aanstaande een natuurgids en een imker te gast.

Sinds zondag 16 april jl. is de Adrianushoeve op de Woudweg 26 in Schiedam elke zondag open voor publiek. Op de thuisbasis van de schaapskudde Vockestaert kun je de boerderij van 13.00 tot 17.00 uur bezoeken. Er is gratis koffie en thee. Het museum is geopend en de herder vertelt over de schaapskudde. Op iedere eerste zondag van de maand is er een themadag. 

Themadag zondag 7 mei
Aanstaande zondag 7 mei neemt om 13.00 uur natuurgids (IVN) Jeannette van Zeijl bezoekers desgewenst mee met een wandeling door de natuur. De start is vanaf de boerderij, Woudweg 26 Schiedam, naast het viaduct over de A4. Jeannette vertelt over de flora en fauna in de polders van Midden-Delfland. Daarnaast zal ze ook informatie geven over het ontstaan van dit gebied. Waarom ligt de boerderij 200 m van de Woudweg af. Waarom is de boerderij 300 jaar geleden niet naast de Woudweg gebouwd?

Om 15.00 uur zal imker Rienk van der Heijden een betoog houden waarom bijen zo belangrijk zijn voor onze natuur. Op de boerderij heeft hij een aantal korven staan en hij zal daarover vertellen.

Aaan deelname van de activiteiten op de themadag zijn geen kosten verbonden. Opgeven kan per mail: info@lexthoen.nl. Of je sluit aan op de dag zelf.

Foto: de schaapskudde met herder (bron foto Stichting Schaapskudde Vockestaert)

02-05-2023