RIVM meldt voor heel het land 5641 positieve coronatests, waarvan 44 in Schiedam

Aantal besmettingen loopt wederom op in het land en in Schiedam

Aantal besmettingen loopt wederom op in het land en in Schiedam

SCHIEDAM - Het RIVM meldt vandaag een dagtotaal van 5641 positieve coronatests. Daarmee stijgt dit totaal voor de tweede achtereenvolgende dag. Gisteren werden er 4942 positieve tests gemeld, eergisteren 4073. In Schiedam zien we dezelfde lijn: vandaag worden 44 positief geteste Schiedammers gemeld, gisteren 40, eergisteren 31.

Voor Vlaardingen worden vandaag 31 positieve tests gemeld. Dit is wel een verbetering ten opzichte van de 38 van gisteren. Eergisteren lag het aantal (23) wel onder het aantal van vandaag.

Het aantal coronapatiënten dat in ons land in het ziekenhuis ligt, laat een verhoging zien. Volgens Stichting NICE zijn dat er 2010, van wie 507 op de Intensive Care. Stichting NICE meldde gisteren 1.909 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie op 501 op de Intensive Care. Vandaag meldt het RIVM 1 nieuwe ziekenhuisopname van een Schiedamse coronapatiënt (gisteren 2), maar geen nieuwe opnames van Vlaardingse patiënten (gisteren 1).

Vandaag worden door het RIVM voor heel het land 61 overleden coronapatiënten gemeld (tegen gisteren 66), onder wie geen Schiedammers en Vlaardingers. 

Hier lees je het artikel van gisteren over dit onderwerp:
https://deschiedammeronline.nl/detail/details/toename-coronabesmettingen-in-heel-het-land-en-in-schiedam

 

03-12-2020