ROTTERDAM - Ter hoogte van de kruising Olympiaweg – Stadionweg op Rotterdam Zuid zijn de lopers van de 40e editie van de Marathon Rotterdam aangemoedigd vanaf het dakterras van kantoorpand GreenStand.
Rotterdam Sportsupport vierde daar samen met vele partners het 10-jarig bestaan van 'Rotterdam Sport op Maat' en zette zijn aanvoerders van ‘Omarm Rotterdam!’ letterlijk in het zonnetje. Op loopbanden werd onder muzikale begeleiding van Party-DJ Marco op grote hoogte meegelopen met de duizenden marathonlopers. De NOS bracht het tafereel en de gigantische groen-witte aanvoerdersband met het door Arno Coenen ontworpen hernieuwde stadswapen ‘Sterker door Strijd’ in beeld.
Elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid; dat is waar aanvoerdersbandencampagne ‘Omarm Rotterdam!’ voor staat. De band wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan meer diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport. Naast Soufiane Touzani, Deborah Gravenstijn en Rita van Driel mochten eerder nog tientallen anderen de band in ontvangst nemen. Vele trotse aanvoerders waren aanwezig, waaronder Rita van Driel, Erna Truijens, Ineke Kalkman, Matthijs van Muijen, Dorinde Hoogsteden, Sidris van Sauers, Anja van Roon en Mirjam van Rijn.
Tijdens de bijeenkomst reikte Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport, een aanvoerdersband uit aan Jacqueline van der Linde. Als sportconsulent van MEE Rotterdam-Rijnmond zet zij zich in voor het toeleiden van mensen met een beperking naar passend sport- en beweegaanbod. In het bijzonder heeft Jacqueline zich ingezet voor het mogelijk maken van zwemmen door meer kinderen met een beperking. “Alleen met SportMEE zijn we krachtig, maar het verschil maken doen we in samenwerking met vele andere organisaties, zoals Sportspullenbank en ook Rotterdam Topsport", aldus de verraste, kersverse aanvoerster.
Samen met gemeente Rotterdam, Rijndam Revalidatie, Pameijer, Onbeperkt Sportief, Rotterdam Topsport en NOC*NSF hebben MEE Rotterdam-Rijnmond en Rotterdam Sportsupport de afgelopen tien jaar gewerkt aan het verlagen van drempels voor sporters met een beperking. Het verenigingsaanbod breidde uit van 17 naar 100 verenigingen in 40 takken van sport en per jaar zijn dankzij het netwerk 1.000 mensen met een beperking toegeleid naar passend aanbod. ‘Regulier waar dat kan, aangepast waar nodig’ is het motto. Een mooi voorbeeld van een inclusieve sport- en cultuuraanbieder is Misiconi Dance Company waarvan danseres Jacqueline van Kuilenburg op het dakterras een prachtig optreden verzorgde.
De volgende partners van Rotterdam Sportsupport maakten het evenement mede mogelijk: Van Kessel Projectontwikkeling en Beheer, Mothership, Avantage, Rotterdam Topsport, Schoolsportvereniging, SKVR, Gemeente Rotterdam en Sportspullenbank Nederland. De komende tijd, ook in 2022, wordt de campagne ‘Omarm Rotterdam!’ vervolgd. Sportverengingen en andere organisaties maar ook personen die ideeën hebben en graag mee willen doen kunnen zich melden bij Rotterdam Sportsupport.
Foto 1: Rotterdamse aanvoerders juichen marathonlopers toe vanaf dakterras
Foto 2: Jacqueline van der Linde ontvangt aanvoerdersband
Foto's door Jan Kok