Acht musici besluiten lunchconcertseizoen 2023/2024

Acht musici besluiten lunchconcertseizoen 2023/2024

SCHIEDAM - Vanmiddag werd de reeks gratis lunchconcerten in het Theater aan de Schie afgesloten met een optreden van het EigenGrau Ensemble.

Tekst en foto's: Rob van der Stel

Het EigenGrau Ensemble is een samenwerking tussen het EigenGrau Trio, het Isle Quartet en zangeres Giulia Rosanna.

Pianist en componist Simon Gelsdorf richtte samen met bassist Thor Johansen en drummer Nikolas Tsangaris in 2021 het EigenGrau Trio op. De naam, zo vertelde Simon, is de grijze tint die we zien als we onze eigen ogen sluiten.  

Na een jaar van optredens kreeg Simon de ingeving om zijn interesse in filmmuziek te uiten in het componeren voor een groter ensemble. Hij zag kans zijn idee te verwezenlijken door een samenwerking met het Isle Quartet, bestaande uit violisten Sybren Holwerda en Linda Lukas, altvioliste Irene Garcia en celliste Elsa Le Moigne. Giulia Rosanna maakte als zangeres het ensemble compleet.

In de composities combineert Simon veelzijdige jazz, fluwelen strijkers en zuivere zang tot originele muziek. Naast zijn werken bracht het ensemble een nieuwe compositie van violist Sybren ten gehore met de naam “Shadows”.

Wederom genoot het in groten getale toegestroomde publiek van een bijzonder optreden.

Aan het eind werd Alexander Chater, de programmeur van de lunchconcerten, bedankt voor zijn inzet in het afgelopen seizoen. Alexander heeft de programmering voor de nieuwe reeks gratis lunchconcerten, die start met een optreden op 25 september met het Niccolo Angioni quintet, gepubliceerd in het programmaboek 2024-2025 van het Theater aan de Schie.

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

12-06-2024