Ruud onthult enkele nieuwe gerechten op het menu

Afscheid kok De Markies in teken van dineren ten bate van Roparun

Afscheid kok De Markies in teken van dineren ten bate van Roparun

SCHIEDAM - Mede-eigenaar Ruud van Noordennen van restaurant De Markies moet het binnenkort zonder zijn kok Erwin de Boer doen. Voor Erwin zit zijn loopbaan erop. Ruud laat echter zijn kok niet zomaar gaan. Op 20 maart kunnen Schiedammers een een bijzonder diner meedoen waarvan een deel van de opbrengst gaat naar de in Schiedam gevestigde Stichting Roparun.

Bij deze Roparun laten teams zich sponsoren en het geld gaat naar organisaties die zich met kankerbestrijding bezig houden.

Ruud van Noordennen vertelde Jan Willem blij te zijn dat het lenteweer zich nu aandient, al is hij met het restaurant minder afhankelijk van het terras. Hij gaf ook aan bezig te zijn met een nieuw menu, met zowel blijvers als nieuwe gerechten. Voorbeelden van nieuwe gerechten zijn de t-bone steak, 'een lekker grote' zegt Ruud, en dorade in een zoutkorst.

Hoewel Ruud het afscheid van Erwin de Boer betreurt, heeft Ruud er alle begrip voor. Mensen hebben soms geen idee hoe hard een kok moet werken. Jan Willem sprak met Erwin over zijn loopbaan. Eerst de diploma's gehaald en daarna in diverse restaurants gewerkt. Buiten zijn dagelijkse werk, was Erwin altijd bereid als vrijwilliger ergens te koken. Met name aan SVDPW en later Excelsior'20 heeft Erwin qua Schiedams verenigingsleven goede herinneringen.

Over thuis koken is Erwin stellig. "Als mijn vrouw zegt het wordt tijd om te gaan koken, nou dat doe ik lekker niet, dan gaan we wel uit eten."

Video: JW TV Schiedam

 

21-02-2025