In Prinses Beatrixpark

Al dagen lang staan er flinke plassen op fietspad langs Poldervaart

Al dagen lang staan er flinke plassen op fietspad langs Poldervaart

SCHIEDAM - Er staan in het Prinses Beatrixpark al verschillende dagen achtereen meerdere plassen water op het fietspad langs de Poldervaart. Ook naast het fietspad staat veel water.

Op een plek, net voorbij de ingang van het volkstuincomplex, beslaat de plas de gehele breedte van het fietspad. Ook veel voetgangers maken hier gebruik van het fietspad, aangezien hier geen verhard pad voor voetgangers loopt (er loopt wel een smal onverhard pad over de dijk van de Poldervaart). De meeste voetgangers waden voorzichtig door de plassen heen of kiezen ervoor al soppend door de blubber om de plas heen te gaan, maar ook zijn er voetgangers die het er niet op wagen en rechtsomkeer gaan. Trouwens, soms wil het baasje of de bazin wel, maar denkt de hond er anders over. Als het dan om een klein formaat hond gaat, of om een onlangs aangeschafte puppy, dan zie je baasje of bazin het hondje optillen en liefdevol overzetten.  

Er is in het groen naast het fietspad een gootje gegraven om de plas af te wateren op het naast het fietspad liggende slootje (zie de twee foto's hieronder). Dat blijkt een particulier initiatief te zijn van één van de volkstuinders. Heel langzaam zien we het water door het gootje in het slootje sijpelen. 

natpark

plas1

Kinderen zien tijdens een wandeling doorgaans de lol er wel van in, zo'n megaplas op straat, dus kaplaarzen aan en stappen maar. Wel op de fietsen passen dan, die zo hard mogelijk op de plassen af sjezen om met de voeten omhoog zich te laten uitrijden door de plas. Er zijn natuurlijk ook (race)fietsers die hard doorfietsen en een paar natte voeten op de koop toe nemen.

Niet alleen kinderen stappen blijgemoed op de plassen af, maar ook de talrijke Schiedamse fotografen zien het fraaie ervan in. 

plas4

Vannacht kan het een graad of drie gaan vriezen, dus zal het vannacht (voor degenen die er tijdens de avondklok mogen fietsen of lopen) en zondagochtend oppassen geblazen zijn voor fietsers en wandelaars. 

Ook op diverse plekken in het park staat water op de grasvelden.

natparkljm

Wat wel opvalt, is dat de natuurlijke waterbekkens in de buurt van het park zowat leeg zijn. Je ziet hieronder het waterbekken bij Bijdorp. Het waterpeil in de sloot is aanzienlijk hoger dat het peil in het - zowat drooggevallen - waterbekken achter de sloot. Wat ook opvalt bij het waterbekken is het dijkje (goed zichtbaar op de foto) dat er onlangs is aangebracht. Naar rechts loopt dat dijkje door langs het honkbalcomplex. 

bekken2

dijkje2

Foto's (c) De Schiedammer Online

30-01-2021