GGD verzuimt zijn website hierop aan te passen

Alle test- en vaccinatielocaties zijn maandagochtend tot 12.00 uur gesloten

Alle test- en vaccinatielocaties zijn maandagochtend tot 12.00 uur gesloten

SCHIEDAM/REGIO - Wegens de gevaarlijke omstandigheden voor weggebruikers ten gevolge van ijzel (KNMI code Rood), zijn alle testlocaties en vaccinatielocaties maandagochtend tot 12.00 uur gesloten.

"Code Rood. Al onze test- en vaccinatielocaties zijn morgen tot 12.00 uur gesloten. Heb je een afspraak staan voor een coronatest of vaccinatie op maandagmorgen, kom dan niet naar de locatie", zo meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond vanavond.

Let op: op de website van de GGD staat nog te lezen: "Vanaf maandag 15 februari gaan de testlocaties in onze regio weer volledig open." Dit is afgelopen vrijdagmiddag om 17.00 uur door de GGD op zijn website gezet. Jammer dat de GGD dus wel via social media zoals twitter en facebook communiceert dat op maandag 15 februari de testlocaties (én vaccinatielocaties) tot 12.00 uur gesloten zijn, maar dit niet op zijn website aanpast. Niet iedereen zit op social media! En: op het radionieuws van de landelijke radio wordt nota bene gemeld dat mensen die een afspraak hebben voor een test of vaccinatie, morgen de GGD-websites in de gaten moeten houden voor updates.

Niet iedereen volgt social media, dus dit kan maandagochtend voor teleurstellingen zorgen bij mensen die de gevaarlijke situatie - uitgaande van de informatie op de website van de GGD - mogelijk toch zullen gaan trotseren.  

Wij hebben de GGD een bericht gestuurd om de dienst te wijzen op het feit dat hun website niet actueel was.

Lees hier ons bericht over de door het KNMI afgegeven code Rood:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/code-rood-knmi-wegens-ijzel-grote-risicos-weggebruikers-door-gladheid

Datum bericht: 14 februari 2021
Tijd: 22.25 uur

Update:
Tijd 23.05 uur

Het bericht op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond is zojuist - circa elf uur vanavond - aangepast. Je vindt de laatste informatie onder deze link:
https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/nieuws/testlocaties-winters-weer/

De GGD Rotterdam-Rijnmond antwoordt ons op ons bericht dat de informatie niet geactualiseerd was: "Dat klopt, er was een storing bij onze websitebouwer. Heel vervelend. Gelukkig is dit later vanavond opgelost. Alle informatie is inmiddels bijgewerkt. Dank voor het signaal."

Datum update: 14 februari 2021
Tijd: 22.25 uur

 

 

14-02-2021