Ditmaal inzake teststraten Schiedam en bij de Kuip

Alweer een systeemfout bij coronatests

Alweer een systeemfout bij coronatests

SCHIEDAM - Opnieuw heeft de GGD Rotterdam Rijnmond te kampen gehad met een systeemfout bij de verwerking van de coronatests, onder meer op de testlocatie in Schiedam.

"Ben je op 2 of 3 december getest op de testlocatie in Schiedam of het Topsportcentrum? Vanwege een systeemfout duurt het langer voor de uitslag binnen is. Kijk regelmatig op http://coronatest.nl. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing", zo heeft de GGD Rotterdam Rijnmond gisteren via twitter gemeld.

De GGD werd gisteren daardoor overspoeld met telefoontjes. "Wil je toch bellen met ons? Doe dit dan morgen. De wachttijd is momenteel erg lang", zo luidde gistermiddag het verzoek. 

De teststraat in Schiedam bevindt zich aan de Fokkerstraat. De teststraat Topsportcentrum bevindt zich bij de Kuip in Rotterdam Zuid. 

Enkele weken geleden heeft zich ook al een systeemfout voorgedaan met betrekking tot testen in Schiedam, waardoor geteste personen dagen lang op de uitslag moesten wachten.

Gisteren meldde het RIVM voor Schiedam een dagtotaal van 22 positieve testen tegen de dag ervoor 44 positieve testen, terwijl landelijk het dagtotaal juist steeg. De GGD doet er geen uitspraak over, maar de daling van het aantal testen in Schiedam zou dus te maken kunnen hebben met de door de GGD genoemde systeemfout. Hieronder zie je de link naar het artikel met de coronacijfers van gisteren:
https://deschiedammeronline.nl/detail/details/landelijk-meer-positieve-tests-maar-halvering-aantal-in-schiedam

 

05-12-2020