Amateur Kunstenaars Collectief moet binnen 2 weken het pand uit

Amateur Kunstenaars Collectief moet binnen 2 weken het pand uit

SCHIEDAM - Stichting Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS) heeft slechts een goed jaar kunnen genieten van haar nieuwe onderkomen aan de Nieuwe Haven 107. Binnen 2 weken dient AKCS het pand te verlaten. "Wie heeft er een betaalbare ruimte voor ons", roept Hans de Groot Schiedammers met direct beschikbare ruimte op zich bij hem te melden.

door Jan Schrijver

Op 18 oktober 2021 verhuisde AKCS van de Oranjestraat 'over de brug heen' naar het nieuwe onderkomen aan de Nieuwe Haven 107. "Deze panden maken deel uit van een blok panden waarvoor nieuwbouwplannen zijn, maar die vooralsnog tijdelijke huisvesting zullen bieden", zo meldden wij toen.

Hans de Groot: "Voorwaarde bij een dergelijke huur is dan dat je er binnen twee weken na aanzegging door de verhuurder uit moet zijn. Dat weet je als je hieraan begint, maar je hoopt natuurlijk dat het langer duurt voordat je er weer uit moet. Het kan jaren duren voor er voortgang is in nieuwbouwplannen." Hans de Groot en Han Elskamp, oprichters van het AKCS, zijn vandaag aanwezig in het pand om de verhuizing voor te bereiden, maar een nieuwe locatie is er dus nog niet. Beiden hopen dat zich snel een oplossing aandient. Je kunt Hans hier per e-mail bereiken: hansdegroot@stichtingakcs.nl

Ook de andere huurders van deze panden (ook die met ingang aan de Schoolstraat) zullen binnen twee weken vertrokken moeten zijn.

akcsnh

Hans de Groot zegt desgevraagd niet bekend te zijn met de voortgang van woningbouwplannen op deze locatie. "Het zou ook met de hoge energiekosten te maken kunnen hebben. Die zijn aanzienlijk gestegen de afgelopen maanden en wij zijn hier eind vorige jaar ingetrokken waarbij een vast inclusief bedrag is afgesproken. Dat zou nu kunnen wringen."

Hier lees je ons artikel van vorig jaar: Amateurkunstenaars AKCS zijn verhuisd

Over het woningbouwproject lees je hier:
Er komen woningen op hoek van Nieuwe Haven en Schoolstraat

07-12-2022