Ans Waque: 'Ik gebruik deze muziek in mijn les aan nieuwe Nederlanders'

Winnaar Ruud Slavenburg: 'Mijn vader heeft de accordeonist les gegeven'

Winnaar Ruud Slavenburg: 'Mijn vader heeft de accordeonist les gegeven'

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Gisteravond zijn Rob van der Stel namens Schiedams Shantykoor Stuurloos en Jan Schrijver van De Schiedammer Online op pad geweest om een CD van het koor te bezorgen bij winnaars van een actie op onze Facebook-pagina.

robstuurloos

In Ruud Slavenburg (75) herkenden wij de voetballer die jarenlang bij DRZ speelde. Na in de betaalde jeugd gespeeld te hebben bij SVV stapte Ruud over naar DRZ ofwel De Roode Zon. Vervolgens klom de rappe spits op naar toen hoofdklasser Hermes-DVS. "De trainer had het niet echt op me en ik zat dan ook vaak op de bank", zo kijkt hij terug. Na zijn blauwwitte tijd keerde hij weer terug op het rode nest. Na 'voetbal' kwam het gesprek weer op muziek. "Weet je wat ik zo leuk vind, mijn vader (Maarten, red.) heeft een van de twee accordeonisten nog accordeonles gegeven", zei Ruud. 

In Vlaardingen bezochten we Ans Waque-Claus (79). Ze is niet alleen fan van shantymuziek, ze gebruikt de muziek ook, liet ze ons weten. Ans: "Ik geef Nederlands aan nieuwe Nederlanders. De Nederlandstalige liedjes van shantykoren gebruik ik wel bij mijn les. Ook deze CD ga ik gebruiken." 

Zo maakten wij gisteravond nog meer mensen gelukkig met een CD van het koor. 

Shantykoor Stuurloos uit Schiedam is aanstaande zaterdag 12 november live te zien en horen in wijkcentrum De Erker in Schiedam West. De toegang is gratis. Het optreden is in het kader van 'Battle of the Shanties', een wedstrijd tussen shantiekantoren die over vier zaterdagen is verspreid. Op 12 november treden naast Stuurloos ook De Admiraliteit en Midscheeps op. De strijd begint om 13.30 uur. De jury wijst een winnaar aan. De winnaar wordt om 18.00 uur bekendgemaakt door de jury. Deze winnaar gaat door naar de finale die op 26 november wordt gehouden.

Link naar de Facebook-actie.

Foto 1: Ruud Slavenburg (links) ontvangt de CD uit handen van Jan Schrijver, die in zijn tijd als voetbalverslaggever voor het Rotterdamsch Nieuwsblad (en na 4 april 1978 Rotterdams Nieuwsblad) de rappe Ruud menig doelpunt zag scoren

Foto 2: namens Schiedams Shantykoor Stuurloos overhandigt Rob van der Stel de CD aan Ans Waque-Claus

08-11-2022