De wegen en fietspaden zijn sneeuwvrij; er wordt gestrooid

April doet wat hij wil; het sneeuwt in Schiedam

April doet wat hij wil; het sneeuwt in Schiedam

SCHIEDAM - Waar afgelopen zonovergoten weekend de temperatuur richting twintig gragen Celsius ging, heeft het vannacht gesneeuwd en sneeuwt het vanmorgen - 1 april 2022 - om halfacht nog licht. De wegen en fietspaden zijn voor wat wij kunnen waarnemen vrij van sneeuw. Irado is bezig met strooien.

borden2

Voor fietsers en voetgangers is het op de bruggetjes altijd extra oppassen. Daar is het wat gladder. Op de voetpaden zien we enige gladheid. 

Volgens Weerplaza is het om 8.00 uur in Schiedam 0 graden Celsius en kan het licht sneeuwen. Om 9.00 uur zal het 1 graad C. zijn en kan het nog licht sneeuwen. Het is de verwachting dat het om 10.00 uur droog is. De temperatuur loopt vandaag op naar zo'n 4 graden C. 

De stevige noordooster wind maakt het voor het gevoel veel kouder, meldt Weeronline. Dit platform verwacht dat de temperatuur vandaag de 5 graden C. bereikt.

Het KNMI spreekt voor Zuid-Holland tot 10.00 uur vanochtend van code geel. "Kans op gladheid door sneeuwval. Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Pas uw rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen", aldus het KNMI. Vanaf 10.00 uur geldt er voor onze provincie geen weerwaarschuwing meer. 

winter2

winter4

winter3

borden1

Foto's door Louise Melchers

01-04-2022