Around Town en Restaurantweek IDDF morgen van start

Around Town en Restaurantweek IDDF morgen van start

SCHIEDAM - Op vrijdag 17 mei gaat de derde editie van het International Dutch Distillers Festival, IDDF, van start. Het IDDF start met de Restaurantweek en Around Town, waarmee de organisatie de stad Schiedam en haar rijke historie, cultuur en makers viert. Over twee weken, op 31 mei en 1 juni, vindt het uitverkochte IDDF In Concert plaats.

Tijdens de IDDF Restaurantweek, van 17 tot en met 30 mei, serveren Schiedamse restaurants een IDDF-Special in het thema gedistilleerd. De deelnemende restaurants zijn; Restaurant de Lange Haven, Post Schiedam, Wijning, La Bella Rosa, Záálig, Oniria, De Bonte Koe, JJ's Lunch en catering, Van der Valk Schiedam, De Markies, De Eenling, 1714 Drinks & Bites en Stadhuis. Geïnteresseerden kunnen via de website van de restaurants hun reservering maken. 

Tijdens Around Town, van 17 mei tot en met 1 juni, zijn er allerlei, veelal gratis, activiteiten waar cultuur in brede zin en de historie en markante verhalen en plekken van Schiedam centraal staan. 

Op zaterdag 25 mei komt alles samen in de gratis Around Town-wandelroute, voor alle leeftijden. Gedurende deze dag is er van alles in het centrum te beleven. Bezoekers lopen langs het project Kunst op de Molens, optredens in kunstgaleries en muziek op verschillende plekken in de stad, verzorgd door talenten van de Codarts-opleiding in Rotterdam. ‘Around Town’ wandelen betekent ook meedoen aan creatieve workshops bij het Stedelijk Museum of een salsaworkshop bij Post. Aan de route is een nieuw onderdeel toegevoegd: de Around Town Market, georganiseerd door lokale ondernemers. Op de Hoogstraat zijn meer dan 30 kramen te vinden en leuke activiteiten. De route kan de gehele dag zelfstandig gewandeld worden. 

Gedurende de twee weken van Around Town is er nog meer in de stad te doen:

World Cocktail Weekend
IDDF trapt af met het World Cocktail Weekend van 17 tot en met 19 mei. S’DAM organiseert dit weekend een programma in samenwerking met Schiedamse distillers en horeca. Vrijdagavond 17 mei start de gezelligheid met (live)muziek bij verschillende horeca. Op zaterdag 18 mei staan er verschillende workshops op het programma. En zondag 19 mei wordt het weekend afgesloten met een cocktailcompetitie.

International Distillers 
Van 24 mei tot en met 30 mei zijn vijf distillateurs vanuit heel Europa in Schiedam. In samenwerking met het Jenevermuseum en lokale horeca worden deze dagen verschillende evenementen, tours en ‘bar take overs’ georganiseerd. De Internationale Distillers zijn in Schiedam om hun kennis te delen en producten te laten proeven, maar geïnteresseerden hebben ook de mogelijkheid om om met het Jenevermuseum en deze distillers op pad te gaan. Reserveringen hiervoor verlopen via het Jenevermuseum. 

Feest in het Jenevermuseum
Op vrijdag 24 mei organiseert het Jenevermuseum een borrel in het kader van Around Town en op donderdag 30 mei is er een minifestival met proeverijen en een stookdemo, waar de internationale distillateurs aanwezig zullen zijn.

Evert Buitendijk - IDDF AT 2-1

Kunst op de Molens
Voor het tweede jaar vindt het project Kunst op de Molens plaats. Tijdens Around Town zijn reusachtige kunstwerken te bewonderen van Schiedamse kunstenaars, die een werk hebben gemaakt in het thema Schiedam. Hun werken hangen op reusachtige doeken aan de Schiedamse molens. 

Praktische informatie:
IDDF Restaurantweek: 17 t/m 30 mei
IDFF Around Town: 17 mei t/m 1 juni
IDDF In Concert: 31 mei & 1 juni


Meer informatie: www.iddf.nl

Foto's
Evert Buitendijk

16-05-2024