Arrestatie Schiedamse vrouw (37) die weigert uit park in Utrecht te vertrekken

Arrestatie Schiedamse vrouw (37) die weigert uit park in Utrecht te vertrekken

SCHIEDAM/UTRECHT - Opruiende oproepen hadden er zaterdag toe geleid dat mensen naar Park de Gagel in Utrecht gingen. Een 37-jarige vrouw uit Schiedam werd er aangehouden door de politie, omdat zij weigerde het park te verlaten.

De politie meldde gisteravond alert te blijven op opruiende berichten in social mediagroepen. Verschillende arrestaties werden afgelopen dagen verricht. Zo werd zaterdagavond een 21-jarige Utrechter aangehouden vanwege berichtgeving op social media waarbij hij een wapen toonde. Zondag werd een 34-jarige man uit Weesp aangehouden op verdenking van opruiende oproepen op social media om afgelopen zaterdag naar park De Gagel te komen.

Park De Gagel is een park in de wijk Overvecht in de stad Utrecht. De naam komt van het nabijgelegen Fort De Gagel. In en rond park De Gagel werden zaterdagmiddag drie mensen aangehouden. Politie was daar alert vanwege oproepen om naar het park te komen. Eén man werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Een 28-jarige man uit Amsterdam en een 37-jarige vrouw uit Schiedam waren in het park gewaarschuwd te vertrekken. Toen zij dit niet deden, werden zij ook aangehouden.

De politie geeft aan met aanhoudingen ten aanzien van opruiing de angel eruit te willen. Meldingen over oproepen zijn en blijven welkom en kunnen onder meer gedaan worden via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000.

Sprankelplek Jos Spanbroek Park de Gagel Utrecht (foto door Brbbl - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32128851  )

01-02-2021