Man die hulp verleende zwaargewond na aanrijding

Auto in brand bij Beneluxtunnel

Auto in brand bij Beneluxtunnel

SCHIEDAM / VLAARDINGEN - Op vrijdagavond rond 22.00 uur is een ernstig ongeval gebeurd bij de Beneluxtunnel op de A4 ter hoogte van kilometerpaal 73,9. Een auto vatte vlam net nadat deze de tunnel uitkwam, wat leidde tot een gevaarlijke situatie.

De bestuurder van de brandende auto probeerde uit te wijken, maar omdat er op dat stuk weg geen vluchtstrook is, was er weinig ruimte om veilig stil te staan en is hij aan de kant bij de vangrail gaan staan.

Een voorbijganger stopte zijn voertuig om hulp te verlenen aan de bestuurder van de brandende auto. Tijdens zijn reddingsactie werd de hulpverlener echter aangereden door een andere auto. De man raakte hierbij zwaargewond. Er werd direct een traumahelikopter ingeschakeld en de zwaar gewonde is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

In totaal waren drie auto’s bij het incident betrokken. De verkeerspolitie is ter plaatse geweest en doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Het verkeer in de omgeving van de Beneluxtunnel ondervond aanzienlijke hinder door de afsluiting van de weg voor hulpdiensten.

Bron: Nieuws Op Beeld

05-10-2024