Autoverzekering Schiedam 20% duurder dan gemiddeld

Autoverzekering Schiedam 20% duurder dan gemiddeld

SCHIEDAM - In 2023 betaalden inwoners van Schiedam bijna 20% meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van Geld.nl.

Inwoners van Schiedam betalen bijna 20% meer dan de gemiddelde Nederlander voor hun autoverzekering. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat de gemiddelde premie van een autoverzekering in Schiedam in 2023 ruim 89 euro per maand bedroeg. De gemiddelde Nederlander betaalde toen ruim 74 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Schiedam bijna 175 euro meer voor hun autoverzekering.

Tip: Wil jij de goedkoopste autoverzekering? Ga dan autoverzekeringen vergelijken. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering kan wel honderden euro’s zijn. Vergelijk je autoverzekering en bespaar gemiddeld 237 euro op je autoverzekering!

Inwoners van Schiedam betalen meer door hoge criminaliteit
De hoge premie in Schiedam komt vooral door de hoge criminaliteit rondom auto's. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal gevallen van autovernielingen in Schiedam is gestegen met ruim 32%. Autoverzekeraars houden rekening met het risico op diefstal en vandalisme. In gebieden waar dit risico hoger is, gaan de premies omhoog. Schiedam valt in deze categorie, waardoor je meer moet betalen om je auto verzekerd te houden.

Autoverzekering in Schiedam duurder dan gemiddelde Zuid-Holland
De premies in Schiedam zijn hoger dan het gemiddelde in Zuid-Holland. De gemiddelde Zuid-Hollander betaalt ruim 81 euro per maand voor zijn autoverzekering. Zuid-Holland heeft de duurste autoverzekering van alle 12 provincies in Nederland. De goedkoopste autoverzekering vind je in Friesland, daar betalen de inwoners bijna 57 euro per maand voor de gemiddelde autoverzekering.

30-05-2024