Belgische youtuber eet 18 oliebollen in 12 minuten

Belgische youtuber eet 18 oliebollen in 12 minuten

SCHIEDAM - Het record oliebollen-eten is vanmiddag in Schiedam verbeterd door de Belgische deelnemer Michael Gagliano. Het oude record van 16 oliebollen eten in 12 minuten stond op naam van Arquimes Baley. Gagliano werkte er in 12 minuten maar liefst 18 naar binnen.

video door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam



De door Oliebollenkraam Nico Sterrenberg georganiseerde oliebollen-eet-wedstrijd werd voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden. In 2023 werd Marcel Klink (58) de winnaar van de eerste editie. Hij slaagde er toen in om 13 oliebollen te verorberen. In 2024 deed Klink weer mee, maar hij werd toen geklopt door Arquimes Baley, die het record scherpstelde op 16 oliebollen.

b969c41e-53e2-4ed0-abb1-5b749fa176b8

Vandaag voor het eerst trok de wedstrijd een deelnemer van over de grens en niet zomaar een, maar de in het aangaan van 'foodchallenges' ('eet-uitdagingen') gespecialiseerde Belg Michael Gagliano (37). Aan het begin al plaatste de Belgische vrachtwagenchauffeur en voormalig wedstrijd-bodybuilder een demarrage. De winnaar van vorig jaar, Arquimes Baley (36), had goed zicht op zijn tegenstander, maar bleef kalm onder de demarrage. "Ik houd mijn eigen tempo aan", zo zei hij tussen de happen door. Gagliano kon zijn hoge tempo echter vasthouden en kon niet meer achterhaald worden. 

Organisator en wedstrijdleider Nico Sterrenberg maakte uiteindelijk de volgende uitslag bekend:
1. Michael Gagliano, 18 oliebollen in 12 minuten
2. Arquimes Baley, 15 oliebollen in 12 minuten
3. Marcel Klink, 12 oliebollen in 12 minuten

Winnaar Michael Gagliano kreeg een diner voor twee in restaurant De Markies aangeboden van restauranteigenaren Ruud van Noordennen en Ton Bijtenhoorn.

Michael Gagliano uit Bilzen in Belgisch Limburg doet op zijn YouTube-kanaal Buffed&Stuffed verslag van zijn foodchallenges. In eigen land werd hij inmiddels kampioen arrosticini-sticks eten (spiesjes van schapenvlees), waarbij hij er in 15 minuten in slaagde om in totaal 1,72 kilo vlees naar binnen te werken. "Straks zo'n twee uurtjes rijden naar huis en onderweg nog wel even een hamburger eten", zo nam hij goedgemutst afscheid van Schiedam. 

Hier zie je ons live-verslag op Facebook.

Foto boven: Michael Gagliano plaatst meteen al in het begin van de 12 minuten durende wedstrijd een doorslaggevende demarrage

Foto onder: v.l.n.r. organisator Nico Sterrenberg, Marcel Klink, Michael Gagliano en Arquimes Baley

vier

11-01-2025