Geldinzameling voor nabestaanden overleden man

Bergingsbedrijf bezig met afvoer oliebollenkraam op Koemarkt

Bergingsbedrijf bezig met afvoer oliebollenkraam op Koemarkt

SCHIEDAM - Vanmorgen en vanmiddag was een gespecialiseerd bergingsbedrijf bezig om de oliebollenkraam op de Koemarkt weer in zodanige toestand te krijgen, dat deze afgevoerd kan worden. Dinsdag vond een dodelijk ongeval plaats bij de werkzaamheden voor het verplaatsen van de oliebollenkraam.

Dinsdag kantelde de oliebollenkraam van Nico Sterrenberg. Daarbij kwam een 37-jarige Rotterdammer, die bekneld raakte, om het leven. Hier lees je ons eerdere artikel:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/man-overlijdt-door-omvallen-oliebollenkraam

Inmiddels is door de nabestaanden een actie gestart om geld bijeen te krijgen voor de begrafenis van de overleden Raymon Collens. "Met pijn in ons hart moeten wij mededelen dat dinsdag 05-01-2021 mijn man, onze geliefde vader, onze zoon, broer, neef, oom Raymon Cornelis Albertus Jacobus Adrianus Collens is overleden tijdens een tragisch ongeluk. Terwijl hij zijn broer ging helpen met het ontmantelen van een oliebollenkraam. De kersverse vader is omgekomen toen hij probeerde om geld thuis te brengen voor zijn gezin", zo lezen wij onder meer op de crowdfundingpagina.

Inmiddels hebben 821 donateurs een bedrag van 11.842 euro bijeengebracht. Er kan nog gedoneerd worden. Dat kun je hier lezen: https://www.gofundme.com/f/slachtoffer-oliebollekraam-schiedam?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=p_cp+share-sheet

Vandaag kwam een gespecialiseerd bergingsbedrijf ter plaatse. Er werden luchtkussens onder de oliebollenkraam geplaatst. Dat maakte het mogelijk om drie wielen terug te plaatsen onder de kraam (die worden eraf gehaald als de kraam op zijn locatie wordt gezet; om de kraam als oplegger weer af te voeren, dienen de wielen teruggezet te worden).

Voordat het laatste wiel werd teruggeplaatst, werd getracht het uitschuifbare gedeelte van de kraam weer in te schuiven (zie foto geheel boven).

berg2 (2)

Om circa 13.00 uur vanmiddag was dat nog niet gelukt. Als dat niet lukt en het laatste wiel er niet wordt onder gezet, is het normaal wegrijden van de oplegger niet mogelijk. Dan zal mogelijk de oplegger met een takelwagen worden weggesleept naar een tijdelijke plek in Schiedam, waarna op deze tijdelijke plek de werkzaamheden aan de oplegger voortgezet kunnen worden.

berg3 (2)

08-01-2021