Bestemmingsplan bedrijventerreinen onherroepelijk

Bestemmingsplan bedrijventerreinen onherroepelijk

SCHIEDAM - Het bestemmingsplan ’s-Graveland & Spaanse Polder 2020 is onherroepelijk. De Raad van State heeft dit op 1 mei 2024 besloten. De gemeente Schiedam kan verder aan de slag met de transformatie van de ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder naar de bedrijventerreinen van de toekomst.

Volgens wethouder Antoinette Laan (gebiedsontwikkeling SchieDistrict) is de uitspraak een positief signaal voor zowel de gemeente Schiedam als voor ondernemers. “De nieuwe stedelijke ontwikkeling die de gemeente hier ambieert, voorziet in een behoefte. Ook op regionaal niveau is er behoefte aan duurzame kantoren en bedrijfsruimten. Ondernemers hebben nu duidelijkheid over de ontwikkelmogelijkheden op deze bedrijventerreinen.”

Met de uitspraak van de Raad van State wordt bevestigd dat de bedrijventerreinen kansrijke locaties zijn. Er is ook volop interesse voor een ontwikkeling op deze bedrijventerreinen: van erfpachters die willen verduurzamen en innoveren en van nieuwe partijen. Voor alle vrijkomende locaties zijn bijvoorbeeld door geïnteresseerde partijen concrete plannen ingediend en zijn gronden al uitgegeven of gereserveerd. Er is dan ook geen sprake van structurele leegstand, oordeelt de Raad van State.

In een tussenuitspraak van de Raad van State was de gemeente Schiedam in de gelegenheid gesteld het bestemmingsplan ’s-Graveland en Spaanse Polder 2020 nader te motiveren. Daarop heeft de gemeenteraad op 31 oktober 2023 een gewijzigd bestemmingsplan vastgesteld. De Raad van State geeft met de uitspraak nu aan dat het bestemmingsplan voldoende is onderbouwd en onherroepelijk is. De gemeente Schiedam is verheugd dat de aanpak die de gemeente op deze bedrijventerreinen in gang heeft gezet, aanslaat.

02-05-2024