Gezocht: nieuw bestuur om Brandersfeesten 2023 te organiseren

Bestuur 'Stichting Brandersfeesten' wil niet verder

Bestuur 'Stichting Brandersfeesten' wil niet verder

SCHIEDAM - Het huidige bestuur van Stichting Brandersfeesten heeft aan de gemeente Schiedam aangegeven dat de bestuursleden hun bestuursfunctie neer willen leggen.

"In het organiseren van een Brandersfeesten 2023 zal weer veel tijd en aandacht gestoken moeten worden. Dit is momenteel niet verenigbaar met de te besteden vrije tijd die het huidige bestuur hieraan zou kunnen geven", zo licht het bestuur in een persbericht toe waarom het aftreedt. "Graag dragen zij deze verantwoordelijke bestuursfunctie over aan een nieuw betrokken en actief bestuur", zo gaat het bericht verder.

Het bestuur doet tot slot de volgende oproep: "Wellicht zijn er in Schiedam doorgewinterde, enthousiaste stadsgenoten met kennis van de stad die graag de schouders willen zetten onder dit prachtige stadsfeest? Neem dan contact op via info@brandersfeesten.nl"

Remy Reurling is de voorzitter van het bestuur. Dat trad in het voorjaar van 2020 aan. Door corona werden er in 2020 en 2021 geen Brandersfeesten gehouden. 

Commentaar
Dat het bestuur niet aan wil blijven, brengt de voortgang van het feest in gevaar. Het besluit van het bestuur, zal niet losstaan van het feit dat ook afgelopen jaar de organisatie van het feest veel voeten in de aarde had. Lees ons artikel van vorig jaar Het was even spannend, maar Brandersfeesten gaan door

Er werden zelfs schriftelijke vragen gesteld door de gemeenteraad aan het college van B&W:
Schriftelijke vragen aan college b&w over Brandersfeesten
'Het wordt de horeca moeilijk gemaakt vergunning te krijgen'

04-04-2023