Nationale Beweegweek

Bettine Vriesekoop brengt ouderen in beweging bij de 55+ Triatlon

Bettine Vriesekoop brengt ouderen in beweging bij de 55+ Triatlon

SCHIEDAM/AMERSFOORT – Om samen een tikkie sterker te worden organiseren Seniorenwelzijn, Ouderenraad PPSC en Team Sportservice in Schiedam op maandag 27 mei om 10.00 uur een Triatlon voor 55-plussers, die deel uitmaakt van de Nationale Beweegweek voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds.

Bettine Vriesekoop opent de triatlon in Schiedam 
Zij speelde meer dan dertig jaar tafeltennis op wereldniveau en nam deel aan drie Olympische Spelen. Tevens won ze elf open toernooien en behaalde in totaal vijf Europese enkelspeltitels. Vriesekoop is schrijfster, geeft lezingen en clinics en is ambassadeur van OldStars tafeltennis. 

De deelnemers leggen tussen 10.00 en 14.30 uur geheel op eigen tempo al zwemmend, wandelend en fietsend het parcours af. Zwembad-Zuid is startpunt en halverwege wordt er ook gezamenlijk geluncht. 

Boordevol beweegprogramma met voor elke oudere wat
In de week van 27 tot en met 31 mei staat bewegen met ouderen centraal. Met een boordevol programma vinden er door heel Nederland feestelijke beweegactiviteiten plaats. Van OldStars beweegvormen tot beweegfestivals, er is voor iedere oudere wel een activiteit in de buurt. Met dit initiatief pakt het Ouderenfonds eenzaamheid onder ouderen aan door middel van bewegen: samen een tikkie sterker worden, fysiek én sociaal! 

Het Nationaal Ouderenfonds   
Het Nationaal Ouderenfonds bestrijdt eenzaamheid onder ouderen. Met onze activiteiten door het hele land kunnen 65-plussers samen vitaal, sociaal, mobiel en digitaal zijn en blijven. We zetten ons met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Want ouder worden doe je samen!   
Voor meer informatie over de Triatlon in Schiedam, zie seniorenwelzijn.nl

Voor meer informatie over de Beweegweek zie ouderenfonds.nl/beweegweek

Verzamelen kan om 09.30 uur, bij de inloop is koffie en thee. Aanmelden voor de activiteit kan bij Natalie Wassink: nwassink@seniorenwelzijn.nlof bij Miriam van Boxtel: mvanboxtel@seniorenwelzijn.nl

Foto:
Bettine Vriesekoop opent triatlon 

24-05-2024