Nomineer je favoriete kinderboek(en)

Bibliotheek stelt een Schiedamse top 25 kinderboeken samen

Bibliotheek stelt een Schiedamse top 25 kinderboeken samen

SCHIEDAM - De Bibliotheek Schiedam gaat een top 25 kinderboeken vaststellen gebaseerd op de voorkeuren van Schiedammers. Op de website van de bibliotheek kun je je stem uitbrengen.

De bibliotheek meldt in de aankondiging van de top 25: "Schiedammers, jong én oud, zijn dol op lezen. Dat weten we bij de bibliotheek als de beste! Als je mensen vraagt naar hun favoriete kinderboek, verschijnt er meestal een grote glimlach op hun gezicht. De één gaat terug naar zijn eigen kindertijd en denkt aan Ot en Sien. Een ander denkt aan het laatste boek dat hij of zij heeft voorgelezen aan een kleinkind, ‘Waar is mijn Noedelsoep?’ van Chee-Han. Bijna iedereen kent de verhalen van Annie M.G. Schmidt of de geheimen in het ‘Ministerie van Oplossingen’ van Sanne Rooseboom. Maar welk kinderboek is nu favoriet bij de Schiedammer?"

"De bibliotheek is nieuwsgierig en daarom stellen we een Schiedamse kinderboeken TOP 25 samen. Tussen 1 september en 1 oktober kun je op de website van de bieb je favoriete kinderboeken nomineren voor de lijst. Komt jouw lievelingsboek in de TOP 25 terecht? Zou top zijn, toch?"

Niet per se Nederlands
"Vraag de buurman, sportmaatje, vriendin, de bakker of huisarts om ook het stemformulier in te vullen. Hoe meer stemmen, hoe leuker de Schiedamse kinderboeken TOP 25. O ja, dat is misschien wel goed om te weten: het hoeft niet per se een Nederlands boek te zijn. Je kunt ook je favoriete Oekraïense, Poolse of Turkse kinderboek voordragen. Hoe de lijst eruit gaat zien, maken we bekend tijdens de Voorleesmarathon ‘Schiedam Leest’ in de Kinderboekenweek op woensdag 11 oktober."

Onder de inzenders verloot de bibliotheek 3 keer de TOP 3 van de Schiedamse Kinderboekenlijst als cadeau. "Breng snel je stem uit; je kunt maximaal 5 boeken nomineren! En misschien ben je de winnaar van die Boeken TOP 3. Da’s toch mooi meegenomen, nietwaar?", zo sluit de bibliotheek af.

Foto: Wat is het favoriete kinderboek van de Schiedammer? © De Bibliotheek Schiedam

28-08-2023