Warande tussen Schoolstraat en Westerkade gaat op de schop

Bouwkundig expert inspecteert alle panden aan binnen- en buitenkant

Bouwkundig expert inspecteert alle panden aan binnen- en buitenkant

SCHIEDAM - Het deel van de Warande dat zich bevindt tussen de Schoolstraat en de Westerkade gaat op de schop. Vooruitlopend hierop is een bouwkundig expert van de firma Lengkeek deze week bezig met een zogenoemde 'vooropname'.

Bij zo'n bouwkundige vooropname brengt de expert de bouwkundige staat van panden in kaart. Hij doet dat aan de buitenkant, maar neemt ook de situatie op aan de binnenkant van de woningen en enkele bedrijfspanden. Hij doet dat door veel foto's te maken en aantekeningen in te spreken op een dictafoon. Mochten pandeigenaren ten gevolge van de herinrichting van de Warande schade ondervinden aan hun vastgoed, dan kan de gemeente de expertiserapporten van deze zogenoemde vooropname raadplegen om na te gaan of de gemelde schade reeds bestond voordat de herinrichtingswerkzaamheden begonnen.

De werkzaamheden
In opdracht van de gemeente wordt door Aannemingsbedrijf Kraaijeveld uit Barendrecht het straatwerk vervangen van de Warande. "De bestrating in de Warande voldoet niet meer aan de technische eisen die de gemeente hiervoor stelt. Vandaar dat het straatwerk wordt vervangen. De openbare verlichting wordt hierbij ook direct vervangen", aldus de gemeente. De werkzaamheden vinden plaats van 21 maart 2022 tot en met vrijdag 30 september 2022.

Gefaseerd
De werkzaamheden worden in 4 fases uitgevoerd:
Fase 1: Warande, zijde oneven huisnummers tussen de Schoolstraat en Prins Mauritsstraat: 21 maart - 22 april.
Fase 2: Warande, zijde oneven huisnummers tussen de Prins Mauritsstraat en de Westerkade: 25 april -27 mei.
Fase 3: Warande, zijde even huisnummers tussen de Schoolstraat en de Prins Mauritsstraat: 30 mei - 8 juli.
Fase 4: Warande, zijde even huisnummers tussen de Prins Mauritsstraat en de Westerkade: 22 augustus - 30 september.

Afsluiting
De weg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer Tijdens het werk worden automobilisten, voetgangers en fietsers omgeleid. Er is een omleidingsroute van kracht.

Ondergrondse containers
De ondergrondse containers blijven bereikbaar. Het huisvuil kan daar ook tijdens de werkzaamheden in de containers worden gedeponeerd. Tijdens de werkzaamheden zal de Warande bereikbaar blijven voor de vuilniswagens, alsook voor de hulpdiensten.

Foto boven: de Warande ter hoogte van de Prins Mauritsstraat (c) De Schiedammer Online
Foto onder: de ondergrondse afvalcontainers blijven bereikbaar (c) De Schiedammer Online

warande1 (2)

23-02-2022