SCHIEDAM - Hans Pasztjerik, eigenaar van Stay Classy Tattoo, heeft dit jaar het etiket ontworpen voor de Branderswijn 2023. Het was voor het tiende jaar dat deze speciale editie van de moutwijnjenever van het Jenevermuseum is uitgebracht. De Branderswijn 2023 heeft een smaaknuance gekregen van chocolade en chilipeper, aldus hoofdstoker Rutger Vismans die de eerste fles uitreikte aan burgemeester Jules Bijl.
door Jan Willem de Boer (video), Rob van der Stel (foto's) en Jan Schrijver (tekst en foto's)
Rutger Vismans lichtte tijdens de uitreiking van de eerste fles toe, dat voor het verkrijgen van het chocolade-maceraat cacaonibs werden betrokken bij het net als het Jenevermuseum aan de Lange Haven gevestigde chocoladebedrijf De Bonte Koe. Rutger Vismans: "De Bonte Koe verwerkt al tientallen jaren onze jenever in hun fameuze jeneverbonbons, leuk dat wij nu eens andersom iets van dit Schiedamse bedrijf in onze Branderswijn hebben kunnen verwerken. De chilipeper en ook de jeneverbessen hebben wij betrokken bij het in het Rotterdamse deel van de Spaanse Polder gevestigde kruidenbedrijf Verstegen." De jeneverbonbons van De Bonte Koe worden vervaardigd naar het recept van wijlen Rein Melchers, die onder meer De Locomotief-jenever distilleerde in het pand waar nu het Jenevermuseum in is gevestigd.
Na de uitreiking van de eerste fles aan de burgemeester en nog enkele ceremonieel uitgereikte flessen zoals aan de ontwerper van het etiket, Hans Pasztjerik, werden door de vrijwilligers van het Jenevermuseum de jeneverglazen gevuld, waarna alle aanwezigen op de Graanzolder van het Jenevermuseum een glas Branderswijn 2023 kregen aangeboden. Die lieten zich het distillaat, vergezeld van een chocolade-brownie, goed smaken.
Lees ook ons eerdere artikel:
Tattooartist Hans Pasztjerik ontwierp etiket voor Branderswijn
Foto boven het artikel: Rutger Vismans (links) en Hans Pasztjerik