Brandweer Schiedam rukt uit voor fotoshoot

Brandweer Schiedam rukt uit voor fotoshoot

SCHIEDAM - De brandweer van Kazerne Schiedam had vanmiddag een uitzonderlijke reden om uit te rukken: een fotoshoot op een historische plek in Schiedam.

door Jan Schrijver

In het bakje van de hoogwerker van brandweerwagen 17-0451 werden tekstschrijfster Simone Leeuwenkamp (achter in de bak) en fotografe Megin Zondervan (voor in de bak) boven het water van de Lange Haven boven de Appelmarktbrug gepositioneerd.

Deze dames van 'Girls on Fire' zijn bezig met het maken van het jaarboek voor de Brandweer Rotterdam Rijnmond, waarvan de kazerne in Schiedam deel uitmaakt. Zo'n 'smoelenboek' wordt niettegenstaande de naam jaarboek niet jaarlijks maar zo eens in de tien jaar gemaakt. 

Schiedam heeft momenteel drie teams van twaalf brandweerlieden. Op de brug zie je één van de drie teams, de twee andere teams komen ook aan de beurt om op de foto te gaan. Het aantal brandweerlieden dat vanuit de kazerne in Schiedam werkt én in Schiedam woont, is op de vingers van één hand te tellen en dan houd je nog vingers over ook. En het worden er nog minder, want de eerste gezagvoerder van het team dat hier op de foto gaat, wachtcommandant Rudy Büchner (foto onder), gaat binnenkort met pensioen. Hij blijft nog wel actief bij de vrijwillige brandweer en voor instructiewerk, zo laat de 59-jarige Schiedammer ons weten.

Het aantal dames bij de Schiedamse brandweer is overigens ook gemakkelijk op de vingers van één hand te tellen. In de drie teams tellen we slechts twee brandweervrouwen. 

Foto's (c) De Schiedammer Online

rudy

04-06-2021