In Wenneker Cinema

Buiten is het Feest, Corpus Christi en I Am Greta

Buiten is het Feest, Corpus Christi en I Am Greta

SCHIEDAM - Van 10 tot en met 16 december zijn drie films te zien in Wenneker Cinema, te weten I Am Greta, Buiten is het Feest en Corpus Christi.

I Am Greta
Regie: Nathan Grossman
Een prachtige en bijzonder roerende film over klimaat-activist Greta Thunberg. Dankzij unieke toegang tot haar leven, zie je het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten. Een indrukwekkend, intiem en buitengewoon verhaal waar volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie op een manier samenkomen, zoals je zelden zag. I Am Greta van Nathan Grossman is een zeer persoonlijke documentaire over de Zweedse activist Greta Thunberg, gemaakt in cinéma vérité stijl waarin hij haar met instemming van haar ouders van zeer nabij volgt tijdens ontmoetingen met wereldleiders, protestbijeenkomsten en thuis bij haar familie.

Buiten is het Feest
Met: Abbey Hoes, Georgina Verbaan, Eelco Smits
De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden. Gedegen dramafilm, gebaseerd op de roman van Arthur Japin, die het op zijn beurt weer baseerde op het verhaal van Karin Bloemen.

Corpus Christi
[ Polen, 2019, 116 minuten ]
Regie: Jan Komasa
De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter. Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans.

Kijk voor het laatste nieuws, speeldata en aanvangstijden op www.wennekercinema.nl 
Kaarten zijn uitsluitend online te koop via de website.
Wenneker Cinema is gevestigd in het Wennekerpand aan de Vijgensteeg 2, 3111 PT in Schiedam.

Foto: fragment uit Corpus Christi

07-12-2020